Så här ska en riktig säsongspremiär se ut!

Det blandades och gavs rejält. Både av individuella läckerheter och generösa bjudningar, missade frilägen och läckra mål, stenhårt försvarsspel och otroligt delikata indianare, vass skridskoåkning och stillastående passningsspel, lätta fötter och bastanta träben. Kvällens premiärmatch, med endast två isträningar i kroppen, såg med andra ord ut precis som en säsongspremiär ska se ut och precis så som alla förväntade sig att den skulle se ut. Några saker lyste dock igenom och det som lyste starkast var vilken kapacitet det verkligen finns i grunden hos det här gänget.

Några av de äldre (förlåt alla ni i laget som är runt 25 år och däröver) klagade på värkande fötter, att maskineriet känns segstartat, att det var en kanonpremiär eftersom allt bara kan bli mycket bättre än så här, att det kommer att ta några veckor innan man är igång etc. Det känns riktigt tryggt att höra, eftersom vi siktar på att vara som bäst i februari och mars. Hur ska det inte bli då?

Skara då? Jo, stundtals syntes det tydligt att de hade ungefär 700 procent mer gjorda isträningar än vårt lag inför matchen. De pressade hårt och spelade ganska okonventionellt och oförutsägbart.

I morgon väntar ett tvåtimmarspass på is innan det är dags för ledig fredag. På lördag väntar sedan match mot ytterligare ett av de förväntade topplagen i division II södra A, Motala AIF, på bortaplan.

Jaha, kvällens resultat? Jo, Vimmerby vann med 5-4, efter att Martin Modigs avgjorde med 35 sekunder kvar. Mer utförlig matchfakta hittar du på Vimmerby Hockeys hemsida, www.vimmerbyhockey.se

Kommentarer
Postat av: BlueFoxes

Hur är det, finns det klack i Vimmerby???



"Spänningen var hög på alla håll och kanter och när Tyringespelarna kom in på isen så drog bortasupportrarna igång. Otroligt trevligt inslag av de tillresta bortasupportrarna. Tyvärr var det inte samma jubel på hemmastå men man får ju hoppas att de kommer igång vartefter matchen lider."



"Och där kommer även Tyringe in på isen med medföljande, liten, klack som låter något riktigt ordentligt."



"Men även kvitteringen kom i power play och det var finländaren Teemu Koskinen som fick den röststarka Tyringeklacken på läktaren att premiärjubla."



"Bluefoxes vann röstkampen i Jössarinken."

2010-08-26 @ 20:05:40
Postat av: Anonym

kan du bekräfta om Jonatan Nilsson är på väg till Vimmerby eller ej. Det har ryktats en del om både det ena och det andra.

2010-08-27 @ 17:46:41
Postat av: Micael

Jonathan är en av många juniorer, som verkligen knackar på dörren till a-laget. Vi ska komplettera a-lagstruppen med några av våra yngre killar, men vilka det blir kommer att visa sig under försäsongen. Allt handlar om killarnas egna ambitioner och prestationer.

Vad gäller just Jonthe, så har han ju varit över i Kanada och tränat samt på try out i Boden. Jag och tränare Spaak ska ha samtal med både honom och övriga yngre spelare framöver, för att stämma av deras tankegångar och dela med oss av våra.

2010-08-28 @ 11:27:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0