Boro/Vetlanda HC-Vimmerby Hockey 1-3 (0-0, 0-1, 1-2)
0-1 (31.02) Christian Widéen (Pierre Gustavsson, Simon Casselstrand)
0-2 (41.24) Martin Ågren (Robin Bergström, Stefan Sterner)
0-3 (47.24) Robin Bergström (Stefan Sterner, Petrus Olivestam)
1-3 (55.38) Jonas Ericsson (Erik Albinsson), spel 5 mot 4
Utvisningar, Boro: 5x2 min, 1x10 min. Vimmerby: 10x2 min.
Publik: 342 (måste vara den sämsta derbysiffran i Borohallen i mannaminne).
Domare: Viktor Pilemyr, Hovmantorp.

Det var egentligen inte mycket som var normalt med kvällens match.
Vimmerbys tre mål gjordes av två backar samt av en spelare som gjorde sitt första för säsongen, förstafemman svarade inte för en enda poäng och laget sköt färre skott än under någon tidigare match.
Trots det var Vimmerbys seger på det hela taget ganska rättvis, även om laget åter var tillbaka till de gamla synderna med många utvisningar. Exempelvis hade VH fyra skott i målramen bakom Boro-målvakten Nestor Lögdahl.
Helt riktigt fick målvakten Dennis Hedström pris som matchens lirare. Han agerade stabilt matchen igenom och svarade för några svettiga räddningar. Det var dock många VH-spelare som var bra ikväll - visserligen bjöds det inte på något skänspel men härligt att se att det fanns många krigande tigerhjärtan på isen.
Extra plus också till backarna Alexander Andersson, Martin Ågren och Johan Andersson.

Första perioden:
Matchen mellan Boro/Vetlanda och Vimmerby är mållös efter den första perioden. Spelmässigt har det varit en jämn period men Vimmerby har ett övertag vad gäller klara chanser. Bland annat har Christian Widéen prickat stolpen och både Simon Casselstrand och Joacim hedblad haft varsitt skott i ribban. Utöver detta har Wídén och Hedblad haft varsin farlig chans ytterligare.
Boro får inleda den andra perioden med en man mer på banan, då Robin Bergström åkte på en utvisning med 30 sekunder kvar av den första perioden.
I Vimmerby har målvakten Dennis Hedström gjort en bra första period. Spelet svänger ganska mycket och det är inte mycket struktur i det som hände rpå isen. Boro visar också upp helt andra kvaliteter i kväll än vad de gjorde i matchen i Vimmerby.

Andra perioden:
Även den andra perioden blev jämn spelmässigt. Och precis som i den första perioden var det Vimmerby som skapade de hetaste chanserna, men trävirket satte(åtminstone inledningsvis) återigen stopp för ledning för gästerna. Alexander Andersson dundrade nämligen ett slagskott i stolpen efter knappt nio minuter.
Två minuter senare kom dock Vimmerbys ledningsmål i boxplay. Pierre Gustavsson stod för ett underbart förspel, lade en perfekt flippmacka till Christian Widéen, som var klinisk i sitt avslut.
Mot slutet av perioden hettade det till rejält. Alexander Andersson satte in en hård men schysst tackling på Karl Alsäter och halvminuten senare blev Jacob Isaksson i Vimmerby proppad.
Robin Ekström, ytterforward i förstafemman, fick kliva av i början av den andra perioden och det är osäkert om han spelar mer i matchen. Han satt i båset och fick en förlupen puck i ansiktet. Simon Casselstrand har tagit hans plats i förstafemman, medan Andreas Lundgren har gått in i tredjekedjan.
Skottstatistiken 5-5 speglar perioden ganska väl. Det böljar mycket fram och tillbaka, är mycket spel i sarghörnen men få rejäla avslut.
Forsatt mycket bra spel av Dennis Hedström i VH-målet.

Tredje perioden:
En stabil period av Vimmerby, där man gick fram till 3-0 efter drygt sju minuter (distinkt skott av Martin Ågren och en litet solonummer av Robin Bergström).
Av förklarliga skäl pressade Boro på ganska bra under de sista tio minuterna, men när chanserna skapades stod Dennis Hedström ivägen.
med drygt fyra minuter kvar fick han dock kapitulera efter ett skott av Jonas Ericsson.
Avslutningen av matchen blev sedan ganska händelselös och VH kan nu åka hem med tre sköna poäng.