Till slut malde kvarnen ner köttmuren

Njaa... Det var väl kanske ingen fröjd för ögat, men tre viktiga poäng (5-2 mot Åseda) blev det ju i alla fall. Samtidigt är det inte lätt att möta ett lag som spelar som Åseda gjorde i kväll. I två perioder ställde de upp en kompakt köttmur i egen zon. Men de gjorde det bra - spelade enkelt och klokt - och framför allt gjorde de det fruktansvärt svårt för Vimmerby. Puckinnehavet låg väl på cirka 85-15 och i två perioder parkerade VH i Åsedas zon (utan att överdriva såg det faktiskt ut som VH spelade med en man mer i de båda första perioderna).

Åsedas Emil Wahlberg har ju skolats om till back. Och han är riktigt bra. En spelare som säkert skulle hålla på betydligt högre nivå.

I kväll gick samtliga resultat med oss. Förlust för alla lag runt omkring oss (Kallinge, Limhamn och Tyringe) och nu är vi bara två pinnar efter Kallinge igen.

Kallinge, ja. I lördags spelade de stundtals skjortan av oss och i dag förlorade de mot bottenlaget Alvesta. Det bevisar två saker. Hockey är ett nyckfullt spel och Alvesta är sannerligen inget skämt i hemmahallen.

Jonas Ström drog till sin ljumske och valde att kliva av, så det blev mer speltid än planerat för comebackande Stefan Sterner. Och visst fick vi se att det finns kapacitet i den kroppen och i de handlederna. Vänta bara tills matchflåset kommer och all smärta i hans ben är borta...

Modigs dundrade in två slagskott och Pierre Gustavsson skickade iväg ett dragskott på vinst och förlust, som gick in. Skott lönar sig. Framför allt lönar det sig att ta avslut...

Tydligen nåt fel hos de som hostar vår hemsida, så därför kommer vi nog inte kunna göra några uppdateringar där ikväll. Matchfakta från kvällens segermatch samt andra resultat och tabell hittar du dock här.

Ny hemmamatch redan nu på söndag kl 16.00, då vi tar emot Alvesta hemma. Som alltså slog serieledande Kallinge i dag...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0