VH:s nya klack gör premiär på lördag

I kväll tas det första steget till Vimmerby Hockeys nya klack och supporterklubb. Ett 10-15-tal killar sitter just nu och drar upp riktlinjerna. Ungefär lika många ytterligare räknar man med ska vara mobiliserade till lördagens match mot Limhamn. Otroligt kul att några äntligen har tagit tag i detta. Fokus ska nu läggas på att dra ihop så många intresserade som bara går – tjejer, killar, gymnasieelever, högstadieungdomar etc. Från klubbens sida kommer vi ha ett nära samarbete med supportergruppen och under juluppehållet ska vi gemensamt försöka skapa de bästa förutsättningarna för en outstanding läktarkultur i Vimmerby Ishall och rekrytering av fler intresserade. Mer info kommer under veckan.

Vad du än gör, så missa inte vår Norrländske vän med nummer 14 på ryggen och hans sorgliga, men ack så kärleksfulla, poem tillägnat ”strumporna som blev kvar”. Två veckors förbrukning, som saknar sina makar. Klicka här, så kommer du till mästerverket. Tänk att få vara den mannens hjärna - bara för en dag, för att få känna på...

Har inte skrivit något om matchen i går ännu. Tänker inte ödsla någon större energi på det heller. 4-0-ledning efter första perioden, trots årets kanske sämsta insats. Stundtals beklagligt att se den ovilja till defensivt jobb som visades upp. Backchecking kändes som ett ord som vissa spelare inte ens kunde stava till. Visst blev det bättre i andra och tredje perioden, men som en klok spelare sa efter matchen: ”Vi måste fan prestera 100 % i varje byte i varje match för att vara på tårna när play off väl drar igång.”
Kan bara hålla med. Om vi tror att det bara är att trycka på en knapp för att växla upp från 75 till 100 procent över en natt, så är vi riktigt illa ute.

Eftersom vi själva bara hade 380 personer i går, så ska jag väl inte göra allt för stor grej av det. Men 209 personer på en division I-match i Västervik, där nästan hela laget bestod av egna unga talanger?!?! Bara spelarnas närmaste släktingar och vänner borde väl vara betydligt fler än så?

Känns sjukt att kritisera när vi vinner med 9-2. Så jag får väl avsluta med att uttrycka lite glädje:
Fan gubbar, vi leder ju serien!!!


Kommentarer
Postat av: Christer Lindfors, Göteborg

Micke var har den trogna publiken i Vimmerby tagit vägen?

På "min" tid i vimmerbyhockeyn hade vi ett snitt på 1000 pers, inkl träningsmatcherna och det var på den tiden vi lirade i trean! OK det var när hallen var ny så en viss bidragande orsak var väl det. Men kom igen nu alla hockeyälskande vimmerbybor, gå och stötta killarna så kanske ni får se div 1-hockey nästa säsong. Jag kan lova att killarna kommer att lyfta sig en nivå till med en stor publik i ryggen! Kul att läsa att det kommer att bildas en klack!

2010-12-13 @ 22:57:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0