Jonas Ström näste man att ansluta

Han har gjort 70 matcher i allsvenskan, varit skyttekung i Gjövik i norska andraligan och gjorde i fjol 32 poäng på 36 matcher i söderettan. I dag bestämde sig Jonas Ström, som lämnade Västerviks IK i våras (där han har fått spela en hel del på backplats), för att krita på för oss. Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

Jonas har varit ett hett jagat byte bland en mängd division I-klubbar, där bland annat moderklubben Björklöven var med i dragkampen ända in på målsnöret.
I och med Jonas Ström har vi rott i hamn en värvning av ytterligare en spelare som egentligen är alldeles för bra för att spela i division II. Men vi kan inte be om ursäkt för det, utan gläds istället åt att vår satsning och det som vi kan erbjuda är så pass lockande att spelare väljer Vimmerby i alla fall.
Man ska heller inte sticka under stol med att vi har en stor fördel i och med att många av våra nyförvärv är rotade i regionen och vill spela hockey här.

Självklart inser jag också att det nu kommer att bli ytterligare diskussioner om och förbannelser över att vi "snor" spelare från Västervik. Men så är inte fallet. För vår del är den senaste klubbtillhörigheten fullständigt ointressant. Ambitionen är att inom våra budgetramar bygga ett så sportsligt starkt Vimmerby Hockey som möjligt inför kommande säsong. Därför vore det tjänstefel av oss att inte försöka få dessa högkvalitativa spelare att spela för oss, när alternativet är att de sannolikt hade försvunnit helt från regionen.

Dessutom verkar det ju lösa sig utmärkt för Västervik också. Tongångarna därifrån är översvallande positiva. Klubbens ordförande beskriver situationen som "otroligt bra" och i dagens nummer av Västerviks Tidning berättar Tomas Lind att "agenterna ringer hela tiden". Det är glädjande och bevisar att det gott och väl finns utrymme för både VIK och VH i regionen.


Kommentarer
Postat av: västervikare

bara att gratulera till en riktigt bra forward.

Att ni "snor" spelare från vik är inget som jag tycker stämmer. Som alla vet så styr pengarna mycket i hockeyn idag och jag förstår spelarna som väljer VImmerby framför vik. delvis för att det säkert ger bättre betalt och för att dom kommer till en satsande klubb.

ska bli spännande att följa eran jakt på division 1 platsen.

Lycka till

2010-07-06 @ 20:31:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0