Kontinuitet och kvalitet ska bygga framtidens VH

Marcus Hägg, Tobias Jonsson, Patrik Nilsson, Andreas Schultz, Jacob Sundell, Oscar Bengtsson, Tobias Ulvbane, Anton Yngwe, Andreas Zukiewicz, Kevin Adam, Robin Elmelo, Fredrik Bertilsson, Emil Franzén, Pierre Gustavsson, Niklas Heed, Robin Jillehed, Filip Jillehed, Erik Johansson, Kristoffer Johansson, Daniel Rosenqvist, Philip Skännestig, Robin Stolt, Christoffer Thörngren + ett par till som det finns frågetecken kring.

Detta är listan över 25 spelare som respresenterade Vimmerby Hockey under minst en match i fjol - egna eller inlånade från andra klubbar - och som (det verkar nu i alla fall) inte kommer att spela för oss kommande säsong. Och så finns det de som undrar varför vi värvar så mycket i år och som dessutom undrar hur vi har råd att värva så mycket…?!?!?!?

I fjol var det hela 40 spelare som representerade Vimmerby Hockeys a-lag – fullständigt ohållbart både sett till träningar och matcher, då man knappt använde sig av samma lag två matcher i rad och tränarna inte visste om det skulle komma att bli 10 eller 25 man på träningen. Spelare kom och gick, och framför allt var det en osannolikt dyr lösning för klubben med exempelvis resor, utrustning och transferkostnader för 40 personer.

Vad vi nu försöker göra är att genom kontinuitet och kvalitet skapa ett slagkraftigt lag, som vår publik ska lära sig känna igen och älska. Därför är flera kontrakt skrivna över 2+1 år.
Vi har en bil med pendlare från Oskarshamn och en bil med pendlare från Västervik. Alla andra spelare bor eller kommer att bo i Vimmerby.
Vi har försökt att vara extremt noggranna i vår scoutning av tilltänkta spelare – både för att få rätt spelarkvalitet men framför allt för att vara säkra på att vi får in rätt karaktärer - killar med stora hjärtan och som har målsättning att utveckla och att utvecklas under flera år hos oss. Sedan inser ju även vi att det kan hända saker på resans gång, som kan förändra det…

Ett stort mål med den satsning som Vimmerby Hockey nu gör, är att bli ett sportsligt intressant alternativ för alla de VH-fostrade spelare som finns ute i klubbar i högre divisioner att på sikt återvända till. Följande lista på VH-spelare i förskingringen är onekligen imponerande – i stort sett tre hela femmor:
Tobias Jonsson (HV71), Patrik Bengtsson, Linus Hultström, Marcus Modigs, Andreas Rundgren och Eric Karlsson (Linköping HC), Richard Carlsson (Huddinge), Jim Nordh (Oskarshamn), Oscar Carlsson och Christoffer Thörngren (Tingsryd), Jakob Karlsson (Olofström), Jesper Karlsson (Mörrum), Sebastian Nilsson (Växjö).
Och då har jag säkert glömt några…


Kommentarer
Postat av: Adam N

Helt rätt,, gött gäng ;)

2010-07-05 @ 18:30:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0