Till slut blev nog alla ganska nöjda...

Hockey är inte allt. Det är med en tår i ögat som jag konstaterar att Hultsfredsfestivalen nu med all sannolikhet går i graven. Evenemanget har varit en stor del av mitt liv under de 24 år som det arrangerades. Efter att ha läst lite kommentarer i lokalblaskorna häromkring kan jag bara konstatera att det är många som inte inser vidden av vad detta kan komma att innebära för Hultsfreds kommun. Vad ska exemeplvis ersätta den konsumtion som inbringar tiotals miljoner i extra årliga skatteintäkter och som framför allt bidrar till en stor mängd arbets- och näringstillfällen på orten?

Nåväl. Tillbaka till hockeyn igen. Gårdagskvällens seriemöte i Vrigstad blev ungefär som man kunde förvänta sig. Först var alla osams men till slut gick samtliga därifrån relativt nöjda och glada. Den stora förändringen blir att åtta i stället för fyra lag kommer att få kvala upp från respektive serie. I och med att ett extra förkval (där 8:an i södra A möter 1:an i södra B, 7:an i södra A möter 2:an i södra B osv i bäst av tre matcher) måste tryckas in i kalendern, kommer seirestarten att tidigarelägags en vecka. För vår del innebär det seriepremiär söndag 3 oktober hemma mot Tyringe. Svårast möjliga start från början alltså.

Märkligast av allt på seriemötet? Helt klart att HF Linköping, som är den klubb som har varit överlägset mest kritisk till den nya serieindelningen, inte ens hade någon representant på plats...

Ett par andra nyheter för oss:
- Alla söndagsmatcher i Vimmerby kommer att starta kl 16.00 i stället för tidigare 17.00 Detta eftersom vi har fått mycket önskemål om detta från vår publik.
- Båda hemmamötena med Kallinge/Ronneby kommer att spelas på lördagseftermiddagar, kl 15.00. Detta är ett test, som vi vill se hur det slår ut. Till båda matcherna (lördag 16/10 och lördag 22/1) kommer vi att jobba extra mycket med arrangemanget för att försöka fylla hallen. Och Patrik Klüft, tränare i Kallinge/Ronneby, har redan mer eller mindre lovat två fulla supporterbussar från Blekinge till matchen i oktober.


Kommentarer
Postat av: Erik

Klüft borde hålla sig till stavhopp. Men gynnar detta beslut verkligen VH? Måste väll kosta en del att behöva åka på en bortamatch mot ett bottenskrap i andra serien?

2010-06-30 @ 14:12:26
Postat av: Micael

Det vet vi inte om det kommer att göra, men sannolikt är det nog ändå så. Med det publiksnitt vi har, så ligger vi på ett klart plus om man jämför nettovinst hemma kontra kostnader borta.



Dock tycker jag att man måste se beslutet från ett annat håll. Inga lag är behjälpta av att det kanske redan strax efter jul finns lag som ligger i ett absolut ingenmansland och vare sig har chans att komma bland de fyra första eller riskerar att komma bland de två sista. Jag tycker det är bra att serien nu kommer att gälla mer för fler lag. Vem vet annars vad ett lag som ligger sjua eller åtta i serien i början av januari, och har 15 pinnar upp till fjärdeplats och 15 pinnar ner till elfte plats, kommer emd för lag? Sportsligt tror jag att det här blir bättre.

2010-06-30 @ 14:18:39
Postat av: Victor

Håller med fullt ut Micael. Speciellt om det nu skulle visa sig att den norra serien (vilket jag och många med mig tror) har betydligt mycket sämre bredd än den södra. Då kommer det också vara väldigt viktigt med placeringen i vår serie, kommer man fyra eller sexa kan göra väldigt stor skillnad på motståndet, därav kommer väldigt många lag ha mycket att spela för långt fram i serien.



Att fler lag får spela fler matcher ser jag som utvecklande för hockeyn i stort och även om man skulle sluta 9:a så har man förmodligen varit inblandad i många utvecklande "do or die" matcher både för att nå play off mot ettan eller för att undvika att tvingas kvala sig kvar.

2010-06-30 @ 15:27:37
URL: http://aifbloggen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0