Kortsiktiga lösningar för långsiktiga mål

Det finns ett talesätt som säger att ”hur man än vänder sig har man ändan bak”. Men det menas ungefär att hur fan man än gör, så blir det aldrig helt rätt. Eller aldrig helt fel heller, för den delen. Inlåningen av Patrik Bengtsson är ett sådant exempel.

Jag har fått både positiva och negativa kommentarer om att vi lånar in en spelare under fyra matcher.
”Nu börjas det med inlåningskarusellen igen”, skriver ”Honke”.
”Låna in spelare hit o dit o skapa osäkerhet i truppen”, skriver ”Peter”.
”Varför skulle klubben inte ta chansen att låna hem en VH-fostrad kille”, frågar ”Makarov”.
”Imponerande”, tycker Per.

För mig är det en självklarhet att ta in en VH-fostrad klassback, som vill spela med oss då J20 Superelit har spelledigt. Fullständigt självklart – utan någon som helst tvekan! Jag ska försöka förklara hur jag ser på det:

Vi är i två backar kort för tillfället. Av spelare med meriter från seriespel med a-laget har vi bara Christian Widéen, Johan Andersson, Martin Modigs, Martin Ågren, Jacob Isaksson och Jonathan Nilsson tillgängliga. Visst finns det flera duktiga juniorer som kommer underifrån men med den tuffa matchning vi har framför oss under de kommande tio dagarna är det vare sig juste eller rättvist att lägga över ett sådant ansvar på 15-16-åriga killar. Vi är alla helt överens om att slussa in så många egna produkter som det bara går i a-laget. Men det måste ske med förnuft och i en vettig takt. Annars kommer vi alla att vara förlorare i slutändan. Detta är vad jag tycker är att jobba långsiktigt.

Men det finns också en annan dimension i den här frågan. Vi ska vara både stolta och glada över de talanger som klubben har fostrat. Vi har också ett ansvar att göra det vi kan för att hjälpa dem i sin utveckling, precis som de bidrar och har bidragit till klubbens utveckling. Det är också oerhört viktigt för alla de ungdomar som vi själva har i vår organisation att få se spelare som Patrik Bengtsson. Här finns mycket att lära plus att våra yngre killar ser vilka utvecklingsmöjligheter man faktiskt har som hockeyspelare i Vimmerby – med rätt ambitioner, inställning och träning.

Om vi någon gång i framtiden också ska kunna locka hem några av alla de tiotalet spelare som vi har ute i elitföreningarnas organisationer, är det inte bara viktigt att vi tar ett kliv uppåt i seriepyramiden, utan också att vi visar vårt seriösa intresse, skapar relationer och presenterar oss som en attraktiv klubb, som har utvecklats sedan de senast hade kontakt med oss.

Att kalla ett lån av en VH-fostrad spelare under fyra matcher för ”inlåningscirkus” känns ganska magstarkt. Inte minst med tanke på att det också är näst intill kutym att elitklubbar och moderklubbar samarbetar då deras J20-lag har speluppehåll.

Jag, och jättemånga med mig, är i alla fall jätteglad och tacksam över att Vimmerbypubliken nu får tillfälle att se Patrik Bengtsson under några matcher och inte minst att han välvilligt ställer upp och hjälper oss när vi har det tunt på backsidan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0