Hedblad avgjorde i sudden death

Vimmerby vann kvällens svåra bortamatch mot Limhamn med 7-6 efter förlängning. Noterbart är att 7-6-målet av Joacim Hedblad, innebar Vimmerbyledning för första gången under kvällen.
På förhand spåddes matchen bli målsnål och tillknäppt - inte minst med tanke på att Limhamn inför matchen stoltserade med målskillnaden 20-18. Detta på tio spelade matcher. Nu, efter elva spelade matcher, är den alltså 26-25.
- Det här var verkligen ingen bra insats från oss. Men med tanke på hur det såg ut i den första perioden får vi vara nöjda med två poäng. Sammantaget är vi ändå det bättre laget, tyckte VH:s assisterande tränaren, Nicklas Oskarsson. 

Limhamn-Vimmerby 7-6 (2-0, 2-4, 2-2, 1-0)  e. förl.

1-0 (03.48) Robin Lindahl (Robert Näslund, Robin Åkerman)
2-0 (09.58) Robert Näslund (Robin Lindahl, Filip Rubensson)
-------------------------------------------------------------------
2-1 (21.12) Petrus Olivestam (Patrik Bengtsson, Pierre Gustavsson)
3-1 (22.03) Philip Forsberg (Andreas Larsson)
3-2 (25.12) Robin Ekström (Joacim Hedblad, Emil Georgsson)
3-3 (28.24) Jonas Ström (Jacob Isaksson)
4-3 (32.47) Björn Keller (Philip Forsberg)
4-4 (39.19) Robin Ekström (Joacim Hedblad, Emil Georgsson)
-------------------------------------------------------------------
5-4 (45.15) Andreas Larsson (Philip Forsberg)
5-5 (47.34) Pierre Gustavsson (u.a)
6-5 (48.07) Jimmy Olausson (Christian Carlsson, Dennis Palm)
6-6 (55.24) Jonas Ström (Martin Ågren, Robin Ekström)
-------------------------------------------------------------------
6-7 (60.31) Joacim Hedblad (Robin Ekström)

Skott: 37-20 (7-4, 12-9, 18-7)

Första perioden:
- Vi ska vara glada att det bara står 2-0. Vi gör en riktigt dålig period. Det är lojt och vi är inte tillräckligt noggranna i passningsspelet. Det känns som flera killar fortfarande är kvar i bussen, säger VH:s assisterande tränare, Nicklas Oskarsson, efter den första perioden.
Båda Limhamns mål är resultat av spelvändningar efter att VH slarvade bort pucken i mittzonen, istället för att spela enkelt och dumpa ner i Limhamns zon. Anmärkningsvärt också att offensiva och vanligtvis så skottvilliga Vimmerby bara har mäktat med att få iväg fyra skott mot Limhamns målvakt i den första perioden.
- Vi måste tillbaka till vårt enkla och vägvinnande spel. Nu har vi haft ett bra snack i paus, så vi hoppas på mycket bättre fart och intensitet i den andra perioden.
Inför den andra perioden ändrar VH-lendingen om lite i femmorna. Emil Georgsson går upp och spelar center i förstafemman mellan Jocke Hedblad och Robin Ekström. Jonas Ström går ner och spelar center mellan Robin Bergström och Peter Gustavsson i den andra, med Petrus Olivestam tar Linus Nelsons plats i tredjekedjan ihop med Pierre Gustavsson och Simon Casselstrand.

Andra perioden:
- Som ett helt annat lag. Äntligen har vi klivit ut ur bussen.
Det var Nicklas Oskarssons spontana kommentar efter den andra perioden, som Vimmerby vann med 4-2. Därmed är ställningen 4-4 inför den sista tredjedelen.
- Det har sett mycket bättre ut i den andra perioden. Vårt mål inför den var att komma upp i oavgjort, för att sedan kunna avgöra i den sista perioden. Håller vi bara i detta och fortsätter som vi gjorde i andra perioden, ska vi lyckas.
Första- och andrafemman har gjort två mål vardera i matchen. Snyggast hittills VH:s 3-2-mål, som Robin Ekström kunde lägga in i öppet mål, sedan han och Joacim hedblad kommit i 2-mot-1-läge.

Tredje perioden:
Svängdörrshockeyn fortsatte även i den tredje perioden och lagen byttes om att göra mål. Efter 6-6 vid full tid, dröjde det bara 31 sekunder in i sudden death innan Jaocim Hedblad kunde avgöra matchen. För passningen svarade skytteligaledaren i division II, Robin Ekström (fyra poäng i kväll).
- Inför sudden var jag säker på att vi skulle vinna. Vi satte in Patrik Bengtsson (bäste back i VH för kvällen) samt hela förstakedjan och satsade allt framåt. Sedan tog det bara 31 sekunder innan det small, säger Nicklas Oskarsson.
- Med tanke på vår första period, den sämsta vi har gjot den här säsongen, så får vi vara nöjda med att åka hem från Limhamn med två poäng.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0