Alvesta SK-Vimmerby Hockey 5-6 (1-2, 2-2, 1-2)
VH:s poäng:
Robin Ekström 1+3, Emil Georgsson 0+4, Joacim Hedblad 2+1, Petrus Olivestam 1+0, Pierre Gustavsson 1+0, Johan Andersson 1+0, Christian Widéen 0+1, Martin Ågren 0+1, Peter Gustavsson 0+1, Jonas Ström 0+1.
Skott: 22-33 (4-13, 7-10, 11-10)

Första perioden:
Efter den första perioden, som försenades närmare 20 minuter p.g.a. att plexiglaset gick sönder på uppvärmningen, har Vimmerby ledningen med 2-1.
Alvesta tog ledningen efter cirka tre minuters spel. Vimmerbys replik kom ganska snart därefter, då Johan Andersson stänkte in ett handledsskott i numerärt överläge (assists av Christian Widéen och Robin Ekström).
2-1 gjorde Joacim Hedblad i mitten av perioden, på passning av Robin Ekström och Emil Georgsson.
Vimmerby vann skotten med 13-4, har varit det klart bättre laget, skapade mycket chanser och presterar betydligt bättre än i den senaste matchen mot Åseda.

Andra perioden:
Vimmerby och andraperioder är något som av tradition inte brukar gå så väl ihop. Dagens match verkade till en början inte utgöra något undantag. Drygt 13 minuter in i den andra perioden hade hemmalaget, Alvesta, vänt till ledning 3-2.
Med fyra minuter kvar av perioden kvitterade dock VH till 3-3 efter en märklig situation, där VH helt plötsligt var tre man ensamma med Alvestas målvakt. Målskytt var Pierre Gustavsson (assist av Martin Ågren och Emil Georgsson).
Med minuten kvar av perioden kom även 4-3 till Vimmerby, vilket är ställningen inför de avslutande 20 minuterna. Efter en trasslig situation skickade Robin Ekström in pucken från kanten och kunde se den studsa in (ass Emil Georgsson och Joacim Hedblad).
Spelmässigt var den andra perioden mycket sämre än den första. Stundtals tappade VH sitt grundspel och har haft tur som fortfarande har ledningen. Johan Jönsson har tvingats utgå efter att ha fått ett slag på handen (ska dock inte vara någon större fara), så till den tredje perioden kommer Jonas Ström att flyttas in som center i andrafemman, med Peter Gustavsson och Petrus Olivestam på varsin kant.
Hittills har tredjekedjan med Pierre G, Simon Casselstrand och Linus Nelson varit bäst i Vimmerby.

Tredje perioden:
Målen fortsätter att trilla in i en strid ström. 5-3 till Vimmerby efter fyra minuter av sista perioden, då Petrus Olivestam störtar på mål och slår en en retur på ett skott från Peter Gustavsson (assistpoäng även till Jonas Ström). Alvesta gav dock inte upp utan reducerade till 5-4 knappa två minuter senare.
Med fem minuter kvar av matchen kom sedan matchavgörande 6-4 till Vimmerby. I powerplay passade Robin Ekström tvärs igenom målgården till Joacim Hedblad, som kunde raka in pucken. Assistpoäng även till Emil Georgsson.
Men spänningen var inte slut. Med bara elva sekunder kvar att spela reducerade Alvesta ytterligare en gång, men närmare än så kom laget inte, även om man hann ner ytterligare en gång i anfallszonen innan slutsignalen ljöd. 6-5-seger och tre friska poäng till Vimmerby.
Spelmässigt var den tredje perioden okej och Vimmerby var det klart bättre laget, enligt Vimmerbys assisterande tränare, Nicklas Oskarsson, som via telefon i pauserna och efter matchen har bistått med uppgifterna kring matchen i Alvesta i kväll.