Det går fort i hockey...

Johan Jönssons skada i tummen visade sig vara en fraktur. Idag opererades han i Västervik. Nu väntar gips i minst fyra veckor, därefter två veckor med skena och sedan rehabträning.
– Känns tungt som fan. Men inga lag går upp innan jul. Jag tänker inte låta detta förstöra säsongen för mig utan jag är helt inställd på att föra upp Vimmerby i ettan, säger fjolårets skyttekung i division I-laget Östersund.
Härlig inställning och vi väntar så gärna. Nu får detta ta den tid det tar, sedan kommer Jönssons återinträde i truppen efter juluppehållet att kännas som att vi får en högklassig värvning.

Även det andra nyförvärvet från Östersund, Stefan Sterner, går skadad. Hans spricka i vadbenet läker tyvärr inte så snabbt som läkarna först trodde, utan han är borta ytterligare några veckor.

Vilket sparkapital vi har i dessa båda inför vårsäsongen.

För att täcka upp för skadorna på Sterner och Jönsson har vi i dag gjort klart med Robin Bergström, 21-årig forward som har spelat division I-hockey med Lycksele, Linden, Kalix och Falun de senaste säsongerna. Bergström, som har gjort 38 poäng på sina 67 spelade division I-matcher, anlände till Vimmerby sent i eftermiddags och kastades rakt in i sin första träning. Robin, som är en speedig ytterforward, är anmäld till morgondagens lag i hemmamatchen mot Boro.
Kontraktet med Robin Bergström sträcker sig i första hand till och med den 20 december.

Emil Georgsson och Pierre Gustavsson kolliderade rejält på gårdagens träning. Båda gick i däck, men som tur var så skadades inte någon av dem allvarligt. Visserligen blödde Georga rejält ur munnen och fick svänga förbi sjukan hemma im Västervik för att få ett par stygn dittråcklade på överläppen - han tränade inte idag men kommer att spela matchen i morgon.

Fler förändringar i truppen:

- Gemensamt har klubben och Simon Gustavsson valt att gå skilda vägar. Simon tycker inte att han har fått ut det han önskade av hockeyn, utan kommer i fortsättningen att vara engagerad i J20-laget hemma i Oskarshamn. Tråkigt tycker alla vi som framför allt i fjol såg Simons kapacitet.

- Även målvakten Alexander Johansson lämnar laget, om än tillfälligt. Han lånas ut till grannklubben Virserums SGF för att hitta glädjen till hockeyn igen, som han säger sig ha förlorat den senaste tiden.


Kommentarer
Postat av: Kalle

Har folket redan tröttnat på VH ?

Frågan är när nästa spelare lämnar ?

2010-10-26 @ 20:58:00
Postat av: Peter

Någon ny mv klar istället för alex? Eller är det en deal med Virserum att tex deras målvakt stöttar upp Jönsson o Thuresson och när Alex känner sug igen så byter ni tillbaka. Skulle kännas som en bra deal, för känns ju lite osäkert med bara 2 målisar.

2010-10-26 @ 22:42:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0