Hemmamöte mot Boro är alltid något extra

Säg Boro/Vetlanda och du kan se en extra gnista tändas i ögonen på hockeyfans i Vimmerby. I kväll är det dags för det mest klassiska derbyt för Vimmerby Hockeys del – hemmamatch mot antagonisterna från Landsbro. Ska bli ruskigt kul. 800 pers senast mot stjärnfyllda Kallinge. Kan två raka segrar samt prestigefyllt derby locka lika många i kväll?

Boro har ett par tunga veckor bakom sig, med tre förluster på de fyra senaste matcherna. Förutom segern mot Nässjö (1-3) i förrförra omgången har det blivit ganska klara förluster mot Limhamn, Osby och nu senast hemma mot Kallinge. Matchen mot Kallingen var förövrigt en riktigt het holmgång, där ett överlägset powerplayspel avgjorde till Blekingelagets fördel.

I kväll ryktas det om att Boro saknar backklippan Mattias ”Tulle” Karlsson, som har plågats av onda ljumskar den senaste tiden. I övrigt rapporteras ordinarie lag. Det sades dock att Joakim ”Myggan” Andersson skulle missa matchen på grund av att han är bortrest, men den uppgiften känns säker. Räkna nog med att den lille gallerförsedda retstickan, och tillika irriterat duktige spelaren, speedar omkring i Vimmerbyhallen i kväll.

Kvällen i övrigt då?
- Självklart kommer serieettan Kallinge att slå jumbon Jonstorp enkelt.
- Defensivt täta Limhamn kan säkert ställa till det för Tyringe på hemmais.
- Osby-Värnamo kan sluta hur som helst. Tillsammans med Nässjö tycker jag att Osby är seriens överraskning så här långt.
- Nässjö-Helsingborg och Åseda-Alvesta är två vidöppna matcher.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0