Jag spyr på hockeyn...

Ja, bildligt talat alltså... I dag är det ytterligare en svår bortamatch (nu mot Alvesta) och själv ligger jag hemma med magsjuka. Blir att följa liverapporteringen på nätet ikväll. Känner mig på rymmen om jag är längre än fem meter från toan, så att resa till Alvesta är tyvärr fullständigt otänkbart.

Om matchen då? Visst, Alvesta ligger på näst sista plats så visst ska vi ha hyfsad chans att åka hem med poäng. Dock har laget radat upp hedersamma förluster den senaste tiden. 0-1 mot Limhamn, 2-3 mot Osby, 1-2 mot Nässjö och 1-3 mot Kallinge. I den senaste matchen - den mot KFRIF - var laget fullständigt utspelat i två perioder. I den tredje förändrades matchbilden totalt och Alvesta var inte alls långt borta från att vända på steken. Det sägs ha varit mer tur än skicklighet som räddade poängen till Kallinge.

Alvesta tränas av bygdens son och tillika gamle storspelaren Peter Andersson (f.d. Rögle, Troja, Oskarshamn, Tingsryd, Växjö m.m.). Peter återvände hem till Alvesta inför fjolårets säsong och avslutade sin aktiva karriär som spelare med att dunka in 43 poäng. I år står han alltså i båset. Och hittills har han gjort det bra med sitt lag, som var kraftigt nederlagstippat inför säsongen. Att förhandastipsen inte gick i Alvestas favör är begripligt med tanke på de tunga offensiva tapp som man åkte på. Ingen av fjolårets fyra bästa poänggörare (Peter Andersson 43 p, Johan Carlsson 36 p, Fredrik Eriksson 33 p, David Norström 30 p) spelar kvar den här säsongen. Lägg till detta att lagets bäste back, Andreas Johansson (20 pinnar i fjol) samt duktiga forwards som Svante Flood och Lars Engberg också har lämnat laget. Tillsammans svarade dessa sju spelare för 76 av Alvestas 130 gjorda mål i fjol, så det är läbegripligt att det är just målproduktionen som har klickat i år. Laget har bara mäktat med att producera nio mål på de sex inledande omgångarna.

Spelare att se upp med då?
- Den lille vasse 20-årige centern Tobias Gustafsson sägs ha tagit ytterligare ett steg i utvecklingen.
- 18-årige jättelöftet Dennis Landsing är målfarlig och spås få sitt stora genombrott i år.
- 19-årige rightaren Henrik Wiberg är en spännande forwardsvärvning från Växjös J20.
- Sedan ska det självklart bli intressant att följa backen Anton Yngwes säsong (ifjol i IK Oskarshamns J20 och spelade även några matcher med oss).

Matchstart 16.00 och liverapporteringen följer du här.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0