VH-seger borta mot Grästorp

Första perioden:
Efter den första perioden av bortamatchen mot division I-laget Grästorp (bara en förlust på nio spelade träningsmatcher), har Vimmerby Hockey ledningen med 1-0. Redan efter en knapp minut trampade Jonas Ström runt gästernas mål och tråcklade in periodens enda mål.
Motståndet i dag är av en helt annan kaliber jämfört med i går. Matchen har varit jämn och bjudit på hockey av bra klass. Vimmerby är giftigt offensivt men har även visat upp en tät och bra defensiv. Bland annat klarade man av spel 3 mot 5 i en dryg halvminut utan att släppa till några farligheter.
Den unge backen Jakob Isaksson har insjuknat under natten och därför spelar laget med tre backpar och fyra kedjor.

Andra perioden:
Fortsatt högt tempo mellan två starka lag. Matchen är välspelad, om än aningen tillknäppt. Grästorp hade lite mer puckinnehav i den andra perioden men rent chansmässigt är det Vimmerby som har övertaget. Med två och en halv minut kvar av perioden frispelades Robin Ekström av Joacim Hedblad. "Ekis" fick ner målvakten med en skottfint, rundade densamme och la vackert in 2-0 till Vimmerby. Markus Jönsson i VH-kassen har agerat mycket stabilt.

Tredje perioden:
Fem minuter. Längre tid än så behövde inte Grästorps bäste spelare, Carl-Johan Svensson, på sig att utjämna matchen till 2-2. VH kändes dock hela tiden hetare och det rättvisa segermålet kom mitt i perioden, då Johan Andersson lyfte in pucken i numerärt underläge.