Stabil VH-seger efter bra förstaperiod

Första perioden:
Den första perioden är nu avslutad i Vänersborg och Vimmerby Hockey har spelat ut hemmalaget efter noter. Stundtals har det varit spel mot ett mål, VH har ägt pucken i stort sett hela tiden, vann skotten med förkrossande 18-3 och har även haft flera puckar i "trävirket". Jämfört med de båda tidigare träningsmatcherna (segrar mot Skara och Motala för två veckor sedan) är våra hjältar betydligt mer noggranna i sitt spel, även om det stundtals också har varit lite väl mycket lek. Robin Ekström har svarat för matchens prestation. Hans 2-0-mål föregicks av en nedtagning på tennis i midjehöjd, total uppsnurrning av backen och sedan ett distinkt avslut.

Andra perioden:
Efter att ha blivit förnedrade i den första perioden, bytte Vänersborg taktik till den andra. Nu var det istället "grishockey" som gällde. Redan efter 47 sekunder tacklades Robin Ekström mycket fult i ryggen, vilket gav matchstraff för Vänersborgsspelaren. Efter varsitt mål och ytterligare en galen mangling av en VH-spelare i mitten av den griniga mittperioden, var det dags för Christian Widéen att åka på en ännu värre överkörning i ryggen med fem minuter kvar. Detta renderade i....två minuters utvisning vardera?!?!?!?! Tyvärr lockades Vimmerby med i Vänersborgs taktik och la allt för mycket fokus på fel saker. Onödigt ful period med tanke på att det handlar om en träningsmatch mellan två lag som inte har några som helst relationer till varandra.
Pontus Thuresson och Alexander Johansson delar på målvaktandet i kväll. Pontus stod första halvan av matchen och gjorde det bra.

Tredje perioden:
VH mycket bra första tio minuterna. Kreativt spel och man styrde och ställde då lite som man ville. Avslutningen mer avslagen och Vänersborg tilläts sticka upp i ett par anfall, som de utnyttjade. På det hela taget en stabil period, som Vimmerby kontrollerade totalt. Klart bäst i Vänersborg var nye målvakten Kim Holmqvist, som räddade laget från en större förlust.

MATCHFAKTA:
Vänersborg-Vimmerby 4-7 (1-4, 1-1, 2-2)

Skott: 26-43 (3-18, 14-11, 9-14).
Utvisningar, Vänersborg: 4x2 min, 1 x 2+10 min, 1 x 5+20 min. Vimmerby: 4x2 min.

0-1 (06.02) Simon Casselstrand (Jonathan Nilsson, Simon Gustafsson)
0-2 (06.42) Robin Ekström (u.a)
1-2 (08.52) Jesper Nelimarkka (Joacim Wallin)
1-3 (09.25) Emil Georgsson (Johan Andersson)
1-4 (16.21) Joacim Hedblad, sp 5 mot 4 (Christian Widéen)

2-4 (04.56) Jesper Eckers, sp 5 mot 4 (Jimmy Själin)
2-5 (11.41) Simon Gustafsson (Simon Casselstrand)

2-6 (04.06) Simon Gustafsson (Simon Casselstrand)
3-6 (10.24) Jesper Nordlander, sp 4 mot 5 (Mike Gustavsson)
4-6 (10.56) Mike Gustavsson (Jimmy Själin, Jesper Eckers)