Heta känslor i svinkall ishall

Vänskaplig träningsmatch? Glöm det! Det var nämligen heta känslor i svinkalla Vimmerby ishall (de nya kylaggregaten verkar då funka som de ska) i dag då ett starkt Kallinge/Ronneby stod för motståndet. Och hetast var de hos hemmalaget och hos publiken. Och som så ofta var det domaren som fick klä skott.

Och visst kan man till viss del förstå frustrationen i andra och tredje perioden, då Vimmerbyspelare skickades till utvisningsbåset i parti och minut. Men att för den skull göra saken ännu värre och dra på sig lagstraff från bänken är kanske inte helt lyckat.
Ja, jag vet att det bör vara Match Penalty på Kallinges nr 12 när han kastar handskarna och drar knytnävsslag mot Jim Nordhs ansikte. Ja, jag tycker också att vissa situationer var (för att uttrycka det milt) ganska tveksamma. Men jag tror faktiskt aldrig att det har hjälpt att från bänken ifrågasätta vare sig domarens kompetens eller syn.

Det var också det lagstraffet i mitten av tredje perioden som avgjorde den spelmässigt annars jämna matchen, då KRIF fick spela 4 mot 3 och kunde göra 3-1. I nästkommande numerära överläge kom 4-1 och det var rullgardinen ner för Vimmerby. 5-1 kom sedan av bara farten, vilket också blev slutresultatet. Även om siffrorna blev lite för stora var Kallinges seger inte mycket att säga om. Man var kyligare i de avgörande lägena och behöll framför allt rätt fokus betydligt bättre.
Vimmerbys ledningsmål i den första perioden gjordes av Jonas Ström, som trampade runt och hängde upp pucken vid målvaktens första stolpe. Ström ser riktigt vass ut, även om han nog hellre skulle vilja flytta från sin centerposition och ut på kanten.

KRIF har många individuellt skickliga spelare och kommer alldeles säkert vara med och slåss om en plats till Allettan i F-serien. Mest imponerade unge Arvid Strömberg, som satte tre pytsar.
Vimmerby då? Jo, det finns verkligen kvaliteter i laget. Framför allt är truppen mycket bredare i år. Kul också att se många av de nya spelarnas kapacitet.
I dag märktes det dock att det var lite slitna ben och trötta huvuden på en del håll. De fyra senaste dygnen har innehållet tre matcher och en träning, så det är fullt begripligt.

350 personer i ishallen på en träningsmatch lovar gott.

Håkan Alm, gammal VH-back, var "hemma" på besök med sin nya klubb. Tycker att Alm är en grymt bra defensiv back, som även har utvecklat spelet med puck väldig mycket under sina säsonger i Karlskrona. Han måste verkligen vara hopplöst tråkig/jobbig att möta. Stor, stark, orädd och retlig. Svårt att tro att han är snäll som en hundvalp vid sidan av rinken...


Kommentarer
Postat av: Ismannen

Ok så det var domarens fel att vi vann igen trots att hela fösta linan inte var med??????????? Ni har svårt att erkänna att vi är ett bättre lag en er. HEJA KALLINGE!!

2011-08-28 @ 21:58:03
Postat av: Stubbet.

Tack för 5-1an ikväll Kluft:)

2011-08-28 @ 23:02:10
Postat av: SL

den gode georga får nog möta många Alm typer , då kommer han nog bort o då förlorar laget oxo. kallinge tror jag inte är ett topplag , där imot karlskrona o olofström samt stora kristianstad.I eran serie är Hästen o Maristad favoriter sedan blir tranås outsider nr 1.Botten blir en kamp mellan

arboga o vimmerby,möjligen grästorp.

2011-08-28 @ 23:42:44
Postat av: tom

SL du är för jävla skön, skrattar varje gång man läser dina inlägg..



Ismannen: Var du på matchen?

2011-08-29 @ 08:27:00
Postat av: KRIF

Klarar KRIF sig undan negativt kval ska man vara nöjda! Detta är första säsongen i ettan så det gäller att etablera sig. Men det ser onekligen ut att bli spännande med ett intressant lag som Kallinge har i år!

2011-08-29 @ 09:47:03
Postat av: eldmannen

Ismannen kul för dig att du har hittat frågeteckens knappen.

2011-08-29 @ 13:21:55
Postat av: khk

Vart var första linan då? Satt dom utvisade, som förra gången dom var i vimmerby?

2011-08-29 @ 13:25:48
Postat av: SL

tom bra att du skrattar , nog inte så många som gjorde över eran insats mot kallinge, jo möjliigen en ismannen. Nu förstår jag varför du inte skrattade

orsak du blev väl tom L* Nästa vecka är det ju VIk tur o visa vad dom går för , vi får så om det blir glädjeskratt eller ? Ni har ju motalas B-lag o tampas med?

2011-08-29 @ 14:38:28
Postat av: Rax

Klart att Kallinge är ett bättre lag än Vimmerby. Det senare skulle inte ha en suck söderettan.

2011-08-29 @ 17:56:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0