Knapp förlust trots kraftig VH-dominans i tredje

Klart bättre än i fjol! Senast vi mötte Kallinge/Ronneby IF på bortaplan, den 27 november i fjol, slutade det nämligen med förlust med 6-3. I kväll, i Vimmerby Hockeys första träningsmatch för säsongen, blev det ”bara" 4-3. Vimmerby ägde dock den sista perioden totalt och hade mängder med chanser att avgöra, men istället satte Kallinge segerpucken med bara dryga minuten kvar.

Namnkunniga Kallinge inledde matchens bäst och var det bättre laget i två perioder. Ställningen var då 3-1 till hemmalaget (VH:s 1-1-mål gjordes av Pierre Gustavsson på pass av Simon Casselstrand och Marcus Schelin).
I den tredje perioden tog Vimmerby över totalt. Emil Georgsson reducerade redan efter 53 sekunder, då han, Robin Ekström och Emil Wahlberg kom 3 mot 1 och mycket elegant satte pucken i mål.
Efter knappt tio minuter var det dags för Georgsson igen. Den här gången utnyttjade VH ett dåligt KRIF-byte. Andreas Rundgren passade fram och målet var ett faktum.
Bara minuten senare var det nära ledningsmål för Vimmerby men denna gången tog pucken i stolpen. Då tog ett skakat hemmalag time out. Efter 16 minuter var det dags igen men då missade VH öppen kasse.
Och som det så ofta går då ett lag pressar på, så var det det andra lagen som gjorde mål.
Med bara 1.09 kvar avgjorde Kallinges Viktor Wahlqvist matchen från i stort sett ingen vinkel alls. Vimmerby plockade sedan ut målvakten med 14 sekunder kvar, men utan att lyckas kvittera.

På det hela taget en riktigt bra premiärmatch för Vimmerby Hockey mot ett starkt motstånd. Kallinge/Ronneby visade redan i sin första träningsmatch, mot fjolårets Allettanlag Olofströms IK (tack Anonym!...;-), att de blir starka i år. Den matchen dominerade man även om det blev förlust. Kvällens prestation av Vimmerby (trots att vi saknade Christian Widéen, Sean Perkins och Joacim Hedblad) visar att vi kan ha något ganska intressant på gång.

MATCHFAKTA:
Kallinge/Ronneby IF-Vimmerby Hockey 4-3 (1-0, 2-1, 1-2)

Första perioden:
1-0 (10.56) Arvid Strömberg (Andreas Nordfeldt)

Andra perioden: 1-1 (01.59) Pierre Gustavsson (Simon Casselstrand, Marcus Schelin), 2-1 (10.03) Håkan Alm (Arto Miettinen, Joel Åkesson), 3-1 (10.33) Tobias Holm (Arto Miettinen, Håkan Alm).

Tredje perioden: 3-2 (00.53) Emil Georgsson (Robin Ekström, Emil Wahlberg), 3-3 (09.51) Emil Georgsson (Andreas Rundgren), 4-3 (18.51) Victor Wahlqvist (Johan Niedomysl, Andreas Nordfeldt).

Utvisningar, KRIF: 3x2 min. Vimmerby: 5x2 min
Skott: 28-25 (9-7, 13-4, 6-14)
Domare: Jonas Olsson, Karlshamn, och Robin Werner, Ljungby.