En kanadensare är inte alltid en kanadensare

Inför det förra stekheta derbymötet mellan Vimmerby och Tranås, som spelades för en månad sedan, gick Tranås färgstarke tränare Torleif Lundsten hårt åt Vimmerby Hockey. Allt från ekonomi, egna produkter och värvningar vädrades. Bland annat sa han:

"Vi köper inte in kanadensare och massa andra spelare utan vill behålla vår sunda ekonomi."

Jomenvisst! I eftermiddag, i matchen mot Vimmerby, gör Tranås nyförvärv Dustin Hatlelid sin andra match för klubben. Vilket land han kommer från? Gissa!

Nån humorstinn person inom Vita Hästens organisation producerade häromdagen en reklamfilm inför kommande veckas seriefinal mellan VH och VH. I filmen, som lades ut på lagets hemsida, fick man se en Hästenspelare smacka på en livrädd Pippi Långstrump mot sargen, så att endast kläder och peruken blev kvar liggandes på isen. Nu är filmen borttagen...

Och apropå Vita Hästen. Lagets duktige forward, Rasmus Schelin (kusin med VH:s Marcus Schelin), meddelar att han tar time out från hockeyn. Suget finns inte kvar och framtiden är oviss. Under tiden kommer han träna med division 2-laget Motala.

19-åriga jättetalangerna Pathrik och Ponthus Westerholm vill lämna Malmö, där de har fått begränsat med speltid. Nu ryktas de vara på väg till Karlskrona. Sjukt bra värvningar i så fall. Två reflektioner bara:
- Vad pysslar Malmö med?
- Om alla rykten som för tillfället florerar runt KHK skulle vara sanna, så kommer de framåt jul ha en spelartrupp som är ungefär lika stor som alla övriga Allettan-lag tillsammans.

Ryktet om formsvacka för VH Ultras och en eventuell klack-time out, ska ni nog inte ta på för stort allvar. Det lär både höras och synas i Vimmerby ishall om några timmar - med besked...

16.00 i eftermiddag smäller det igen. Vimmerby Hockey-Tranås AIF!

Kommentarer
Postat av: slaktarn

jag förstår att Torleifs uttalanden (o ni tar samtliga uttalande på dödligt allvar)sticker i ögonen på er. Liksom era resultat sticker i ögonen på samtliga lag. Det får dock vara någon måtta i era anklagelser..



exempel "Vi köper inte in kanadensare och massa andra spelare utan vill behålla vår sunda ekonomi."



det bloggens undertecknad fokuserar på i denna mening är att det är en kanadensare som taif införskaffat, inte att taif håller koll på ekonomin.



Det torleif syftade på är att lag i div 1 skaffar in collagespelare som inte nödvändigtvis behöver va duktiga för att de kommer från nordamerika. Att taif har 15 egna produkter i laget visar på att de inte värvar "kanadensare o MASSA ANDRA spelare utan o tänka på ekonomin"



ganska vettig blogg men lite mer nyanserade publikationer efterfrågas...



/ S

2011-12-04 @ 13:41:28
Postat av: PW

Filmen kommer upp i samband till matchen, det är en officiell reklamfilm. Kommer finnas på vita hästens hemsida

2011-12-04 @ 13:54:39
Postat av: Micael

slaktarn:

Om man som Torleif har strategin att ge en hel del, får man också vara beredd på att ta emot en hel del.

Inför förra mötet sa han också till lokaltidningen här nere att:



"Tittar man på antalet egna produkter (i Vimmerby) så är de få, vad är tanken med det? Visst är jag lite frågande till varför man har skaffat sig ett så bra lag med den ekonomiska situationen.Vi har valt att låta våra egna spelare utvecklas. Den strategin har inte den klubben som du skriver om."



Utan att ha en aning om vare sig Vimmerbys ekonomiska situation, att VH har tredje flest antal egna produkter i serien (41%) eller att TAIF har värvat betydligt flitigare än VH inför säsongen.



Jag har absolut inga som helst problem med Torleif, snarare tvärtom. Efter det förra derbyt hade han och jag ett otroligt givande och kul telefonsamtal, som varade i en och en halv timme.

Jag är säker på att Torleif är helt på det klara med att inlägget är skrivet med en jätteglimt i ögat och inte på det dödliga allvar, som du beskriver.

2011-12-04 @ 14:53:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0