En svit bruten, en svit kvar...

3-2 efter förlängning mot Tranås och VH:s svit av idel trepoängare i Vimmerby ishall är bruten. Dock lever sviten "obesegrade på hemmaplan" fortfarande.

Det märks att VH inte har så mycket att spela för. Inte så att man agerar omotiverat men det räcker att gå ner några få procent för att straffas direkt. Känns på sina håll som att tankarna omedvetet far iväg till 4 januari.

Vad är det  med Vimmerby Hockey och andraperioder numer? Först Gislaved i onsdags. Sedan i kväll. Visserligen slutade mittperioden 0-0 i dag men det var stundtals bedrövlig hockey. Tempolöst och inte en pasning som gick rätt. Från båda håll, för den delen.

Allt hände under matchens sista tio minuter och det känns både snöpligt och onödigt att tappa 2-0.

Tranås var klart mer disciplinerat än när laget gästade Vimmerby senast och sett över hela matchen så var det inte orättvist att de fick med sig en poäng. Dock är laget på tok för uddlöst. Man tar mycket skott, från både möjliga och omöjliga lägen, men det blir sällan riktigt farligt. Nu är laget tre poäng efter Skövde, som har den sista Allettanplatsen, med tre omgångar kvar. Skövde, som åkte på storstryk i derbyt mot Mariestad i kväll, har Gislaved, Kumla och Arboga kvar att möta. Tranås har Kumla, Arboga och Mariestad.

Avslutningsvis det som tog udden ur föreställningen. I samband med VH:s 2-0-mål kastades en flaska från ståplatsläktaren. Den krossades mot plexiglaset och var på vippen att träffa en person i huvudet. För att inte alla kritiker ska få vatten på sina kvarnar bör det förtydligas att den skyldige var en rejält överförfriskad medelålders man, som INTE är medlem i Vimmerbys supportergrupp VH Ultras. Däremot var det personer ur VH Ultras, som pekade ut honom och ledde ner honom till polisen, som å sin sida grep mannen.


Kommentarer
Postat av: Jorma

Var det alltså en Vimmerbybo som kastade en flaska när VH gjorde 2-0? Var det många Tranåsfans på plats denna gången då?

2011-12-04 @ 19:15:27
Postat av: Micael

Jorma:

Ja, hur obegripligt det än låter. Men så var det.

Inte många Tranåsbor på plats, 5-10 stycken, kanske. Såg en i TAIF-tröja.

2011-12-04 @ 19:32:25
Postat av: Berg

Jag stod nära händelsen när en flaska kastades, och all heder åt VH Ultras som snabbt skickade ner gärningsmannen till Polisen.



Bra agerat av Alvin och grabbarna i den situationen, i mina ögon steg respekten för dem genom det snabba agerandet. Nu undvek de att svärtas ner.



Som du skrev också Mikael - personen som kastade har jag inte sett där tidigare, och ser varje match och står alltid nära klacken.



För övrigt en väldigt sömnig match. Det märktes att VH inte har mycket att spela för - det var mycket snurr i offensiv zon av tredjefemman speciellt, så de hade skoj i varje fall. :)

2011-12-04 @ 21:21:56
Postat av: Hasse

Hur kan man vara så inihelvetes hjärndöd (även om man har supit upp sig i dryga tre promille en söndagseftermiddag) att man med full kraft skickar iväg en spritflaska från översta ståplats till sargkanten??? Här snckar vi tamejfan ett dödsredskap som var centimeter från att träffa tjejen i bakhuvudet. Dessutom stod det ju en massa barn precis bredvid. Nu verkar det som de gudskelov "bara" fick ett regn av glassplitter över sig. Hoppas idioten blir portad för all framtid i ishallen. Bra jobbat Ultras som tog hand om honom!

2011-12-04 @ 22:37:01
Postat av: Poks!

Efter att läst bloggen och kommentarerna måste jag flika in med ett "Bra Gjort!" till VH Ultras som lämnade mannen till polisen. Flaskkastning och annat trams hör inte hemma på en hockey match!. Bra Gjort!.



Mvh Kallinge-Supporter.

2011-12-05 @ 11:50:47
Postat av: Berra i skandalklacken ULTRAS

För första gången tror jag att vi faktiskt inte kommer få skit för detta. Mkt tack vara de som va där och såg händelsen och att wöbbe tog honom i järngrepper med blick för att mörda någon. Livsfarlig den där wöbbe eller inte men ändå. Till Kallinge poks fan vad de ska bli kul att möta er igen. Hoppas vi får helg matcherna mot varann så kanske ni hjälper issa att sätta publikrekord igen.

2011-12-05 @ 13:59:15
Postat av: Pw

Nu är seriefinal filmen uppe på vita hästens hemsida, välkommna på ons

2011-12-05 @ 14:13:09
Postat av: SL

sprit o idrott hör inte ihop o bör nog begränsas till en plats inom hallen ,det skapar bara problem annars. Den så annars trevliga personen förvandlas av spriten, till att bli hur tokiig som helst o det är alltid någon som tar illa upp o går inte mera på hockey.Hockey skall vara kul o kringengagemangen är viktiga, servering , lotteri,musik mm.

2011-12-11 @ 09:54:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0