"Vita Hästen är ett riktigt bra lag"

Pratade med VH-tränaren Anders Spaak alldeles nyss. Han var självklart inte helt nöjd med sitt eget lags insats, men berömde samtidigt Vita Hästen rejält:

"Jag tycker att vi var med bra fram till 1-0. Sedan kom 2-0 snabbt därefter och då försvann allt av vårt spel. Vi borde ha haft tillräckligt med motivationsfaktorer med oss, men det hade vi inte. Efter 2-0 kändes det helt enkelt uppgivet.

Vita Hästen är ett riktigt bra lag. De håller ihop defensiven suveränt och är sylvassa framåt. Jag är verkligen tveksam till om det finns något lag i den kommande Allettan som kommer att rå på dem i långa loppet.

Vi sög oerhört mycket energi ur vår trupp fram tills dess att vi blev klara för Allettan. Därefter har det känts lite som att luften har gått ur oss. Det märks mentalt att vi inte är på samma nivå, vi orkar helt enkelt inte mobilisera krafterna. Egentligen är det inget konstigt med det. Vi ska vara som bäst när Allettan drar igång igen och då har vi också alla skadade spelare tillbaka.

Samtidigt ska man komma ihåg hur orutinerat vårt lag är. Mer än halva vår trupp var juniorer eller förstaårsseniorer i fjol. I kväll mötte vi ett lag vars halva trupp var elitspelare i fjol.  Våra unga killar drar lärdom av varje byte de får spela på den här nivån.

Som tränare försöker jag se varje dag som en ny möjlighet och ha fokus på det som ska komma härnäst. Så nu är det träning torsdag, ledigt fredag, träning lördag och match söndag som gäller. Ikväll mötte vi ett riktigt bra division 1-lag, som förmodligen hade varit topp-sex i Allsvenskan med det här manskapet. Det är ingen katastrof att förlora mot dem."


Kommentarer
Postat av: Pelle

Ni har en grym tränare, på många sätt.

Dels vad han får ut av truppen och dels för hans analytiska förmåga.

Grattis och lycka till :)

2011-12-08 @ 00:06:12
Postat av: Markus

Överdriver lite faktiskt ( topp 6 i Allsvenskan )



Så bra är vi inte, men vi är bättre en förra året och det hoppas jag att vi kan bevisa i Kvalserien iår. Om vi kopmmer dit vill säga.

2011-12-08 @ 15:10:35
Postat av: Johan S

Topp 6 i allsvenskan, njaa... Undvika kvalserien? Troligtvis.

2011-12-08 @ 17:53:09
Postat av: Robin

Haha humor på eran tränare. Hästen topp 6 i allsvenskan? Skulle behövas en ny super femma för att ha chans att hålla sig kvar om de går upp.

2011-12-08 @ 21:21:14
Postat av: Spud

Hehe ja alla vi Hästensupportrar får njuta av de fina orden men topp6 i AS känns verkligen inte realistiskt. Som max ett mittenlag om alla toppresterar skulle jag (och de flesta andra) tro. Men kul att laget får fina ord och omdömen iaf.



Grattis till en grymt bra genomförd grundserie till båda VH-lagen.

2011-12-09 @ 14:28:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0