Förlust 4-3 mot Limhamn - Skara väntar i play off 1

1-2 Pierre Gustavsson (Michael Rosell, Malcolm Gwilliam)
3-3 Ossi Karhunen (Michael Rosell, Martin Modigs)
Skott: 33-37 (10-9, 15-14, 8-14)

1:a perioden:
Det dröjde inte mer än sex sekunder innan Limhamn hade gjort 1-0 på Vimmerby i eftermiddagens match. Medan Vimmerbyspelarna stod och sov efter tekning, lyckades Limhamn till fullo med en inövad variant.
Därefter hade VH problem i några byten, innan man tog tag i händelserna och tog över matchen.
Limhamn drog på sig tre utvisningar i rad och på den sista av dem kunde Christian Widéen skicka in ett backskott i krysset, på pass av Robin Ekström.
Ekis hade sedan själv 2-1-pucken inne i mål men samtliga domare lyckades missa att pucken slog inne i målställningen och gick ut.
Efter de första minuterna har Vimmerby dominerat och varit betydligt närmare ledning än vad Limhamn har varit.
I Vimmerby saknas målvakten Dennis Hedström, backen Martin Ågren samt forwarden Joacim Hedblad - samtliga på grund av sjukdom. Målet vaktas därför av Markus Jönsson, Hedblads plats i förstakedjan har tagits av Johan Jönsson och sedan kamperar Robin Lindblad ihop med Alexander Andersson som back i tredjefemman.
Än så länge kör Vimmerby på fyra hela femmor. Eller egentligen med fem femmor, för på läktaren i Limhamns ishall står en handfull VH Ultras-killar, som i morse tog bilen till Malmö för att se sina hjältar. Respekt!
Om ställningen står sig som den är nu (ledning för Helsingborg samt ledning för Skara mot Dalen i Södra A), innebär det att vi får åka till Skara på torsdag för den första play off-matchen.

2:a perioden:
Sett med Vimmerbyögon inleddes den andra perioden på allra bästa sätt. Avslutningen var tyvärr desto sämre.
Gästande VH tog ledningen med 2-1 genom Pierre Gustavsson och allt kändes då hur stabilt som helst. Men helt pltösligt slutade laget spela. Man frångick matchplanen, blev bekväma och ville inte ta jobbet som krävdes.
- Det känns som att vi ger bort matchen. Vi gjorde egentligen allt det som vi INTE har tränat på, rapporterar assisterande tränaren, Nicklas Oskarsson, från Limhamn.
I mitten av perioden hann därför hemmalaget både kvittera och ta ledningen. Vimmerby utjämnade dock till 3-3 (Ossi Karhunen stänkte in ett handledsskott i numerärt överläge), men innan periodpausen lyckades hemmalaget åter ta ledningen. Ställningen alltså 4-3 till Limhamn inför den sista perioden, men i allvarssamtalet i pausen lovade spelarna varandra att gå ut och vända på detta.

3:e perioden:
Den tredje perioden slutade mållös och Limhamn vann däremd med 4-3.
- Vi gör en klart bättre sista period. Den ska vi vara nöjda med och ta med oss till fortsättningen, sa Nicklas Oskarsson efter matchen.
VH pressade på rejält i slutet men närmare än Simon Casselstrands stolpträff med tre minuter kvar att spela och en styrning precis utanför i slutminuten kom man inte.
- Det var vår dipp i den andra perioden som sänkte oss, summerar Oskarsson.

I en mycket dramatisk match i Skara, avgjordes det vilket lag Vimmerby får möta i play off 1. Hemmalaget och Dalen byttes om att ha ledningen. Skara kvitterade dock till 4-4 med ett par minuter kvar att spela och avgjorde sedan i sudden death. Därmed blir det just Skara som Vimmerby får möta i den första play off-omgången.
Första matchen väntar borta på torsdag, sedan är det hemmamatch lördag och eventuellt söndag. Först till två segrar vinner och kvalificerar sig för play off 2.