Betydligt enklare än vad man kunde tro...

13-4 på två matcher mot Skara (7:a i Södra A) och sedan 12-3 mot Bäcken (3:a i Södra A). Vimmerby Hockeys avancemang till kvalserien blev betydligt enklare än vad man kunde tro.

Jag kan bara säga vad jag tycker. Och det är att Bäcken var ett klart sämre hockeylag än vad Skara var, som vi mötte i den första play off-rundan. Destruktivt, segt och utan linjer i spelet. Att man dessutom har en lagkapten som drar på sig matchstraff för snack, en 28-åring som åker omkring med galler och inte vågar stå upp för sitt lag samt ledare på bänken som ägnar mer tid åt domaren än åt sitt eget lag – ja, det är ju bara att tacka för!

Motala förlorade bara fem seriematcher under fyra och en halv månader i division II Södra A. När man ställdes mot Tyringe i play off 2 förlorade man två matcher på tre dagar. I kväll vann Göingelaget med förkrossande 7-2 i Platenhallen i Motala inför 402 åskådare. Tyringe vidare till kvalserien och seriesegraren i A-serien utslagen.

Ulricehamn tvingade fram en tredje och avgörande match mot Kallinge/Ronneby. I kväll vann laget på straffar efter 3-3 vid full tid (Kallinge hade ledningen med 2-0 efter halva matchen). VH-fostrade Sebastian Hellman gjorde Ulricehamns samtliga tre mål. 548 personer tittade på. Starkt Sibbe, förresten!

När tio minuter återstod av matchen mellan Helsingborg och Limhamn såg seriesegrarna i södra B, HHC, ut att vara ett (ut)slaget lag. Limhamn hade då 1-0 i matcher och 2-0 i kvällens match. Sju minuter senare hade hemmalaget vänt på steken och ledde med 3-2, vilket också blev slutresultatet. Avgörande match i morgon i Olympiarinken i Helsingborg.

Minst tre av fyra lag som går till kvalserien kommer från division II Södra B. Jag säger inte mer än så. Jag bara konstaterar det...

Nu ser vi verkligen med spänning fram emot morgondagen, då vi får en första antydan om vilken kvalgrupp vi kommer att placeras i. Alla resonemang pekar mot att vi kommer hamnar i den södra av de båda kvalserierna (tillsammans med Västervik, Gislaved, Tyringe samt Helsingborg/Limhamn) om Ulricehamn vinner mot Kallinge i morgon samt i den norra av de båda kvalserierna (tillsammans med Grums, Sunne samt ytterligare ett lag) om Kallinge däremot vinner. Det skulle i så fall innebära att vi går miste om de underbara derbymatcherna mot Västervik. I dag hörde jag dock rykten om att man (vid UIF-seger mot Kallinge) planerar att även placera Västervik i ”Värmlandsserien”. Med andra ord att den norra kvalserien i så fall skulle bestå av Grums, Sunne, Vimmerby, Västervik och ytterligare ett lag. Spännande i så fall...

748 åskådare är okej - men inte mer. Nu siktar vi på att snitta minst 1000 i kvalserien till division I.

0+5 av Robin Ekström. 2+2 av Emil Georgsson. 2+1 av Joacim Hedblad. Senast förstafemman hade ett sådant här flow satsade motståndarna hela sin defensiva arsenal mot dem. Vilket fick till följd att andra och tredje tog över produktionen istället. Om man försöker se det utifrån, så kan det verkligen inte vara lätt att möta oss.

Var lite konsertfeeling i hallen ikväll. VH Ultras stannade kvar långt efter slutsignalen och ropade in laget på ett tvättäkta extranummer. Och när de (klacken) hade fällt tillräckligt många lyckotårar i hallen, fortsatte de istället inne i omklädningsrummet. Misstänker att Rosell har ett nytt inslag till Tiger-TV på gång. Det såg ut som det.


Kommentarer
Postat av: Christer Lindfors, Göteborg

Micke ett stort grattis till att ni har tagit er till kvalserien! Ska bli fantastiskt kul att följa er där! De tre matcherna jag har set så verkar det vara ett gott go i laget och framgång föder framgång! Lycka till nu så kanske vi ses i en ishall framöver!

2011-02-26 @ 21:55:59
Postat av: tsos

Motala var ett nummer för litet mot ett Tyringe som var både fysiskt o spelmässigt klassen bättre. Se upp!!

2011-02-27 @ 00:23:38
Postat av: tsos

Motala förlorade mot ett mycket mer fysiskt och snabbare spelande Tyringe.Se upp!!

2011-02-27 @ 00:39:29
Postat av: OM

Nu tror jag du har fel. Om Ulricehamn vinner hamnar de med största sannolikhet i Värmlandsserien. De har närmare till Värmland än vad ni har. Då blir det UIF, Grums, Sunne och ett division 2-lag till i den serien. Men om Kallinge vinner hamnar ni med största sannolikhet i Värmlandsserien. Då tar Kallinge, Tyringe, Helsingborg/Limhamn, Gislaved och Västervik plats i den södra serien. Det verkar mest troligt med tanke på att det är geografisk indelning, samt att grundtanken är att lag från samma division 1-serie ska placeras i samma kvalserie.

2011-02-27 @ 09:51:33
URL: http://farjebloggen.blogg.se/
Postat av: Micael

OM:

Självklart är det på det sättet, fast jag hade lyckats skriva tvärtom. Det är nu ändrat i texten. Tack!

2011-02-27 @ 09:59:06
Postat av: KRIF!

http://www.youtube.com/watch?v=kXPPMYyJl-g



:-)

2011-02-27 @ 18:52:55
Postat av: GIK

Välkomna till värmland Sunne från div 1 Grums,Karlskoga från div 2 vi i Grums har bara förlorat 1 match på hela året så ni får det tufft

2011-02-28 @ 00:53:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0