Mycket som börjar klarna inför kvalet

Så som Helsingborg sägs ha spelat i kväll, tror jag att de nog kommer att få dras med ett ganska bastant favoritskap framöver – även i kvalserien. Tunga, disciplinerade och även individuellt skickliga. Bakåt var det stängt.

”Sägs ha spelat…”, skrev jag.  Jo, för här satte feber och ond hals stopp för min del i kväll. Satt under en filt och frös som en gris vid klockan halv sju. Tre timmar i en ishall var nog faktiskt det absolut sista alternativet just då.

Hur lagen från Södra A och Södra B kommer att möta varandra i den första play off-omgången börjar nu bli klart. Så här ser det ut inför den sista omgången:
Helsingborg-Skara/Dalen
Vimmerby-Skara/Dalen
Kallinge-Vänersborg/Alingsås
Limhamn-Vänersborg/Alingsås
Tyringe-Nittorp
Värnamo-Ulricehamn/Bäcken
Boro-Ulricehamn/Bäcken
Alvesta-Motala

Tyringe-Nittorp redan i den första play off-omgången. Där kommer med andra ord ett lag, som var hårt tippat på förhand, att ryka.

Nässjö just nu på elfte plats, vilket innebär kval för att hålla sig kvar. Och vilken match det blir i Nässjö på söndag, då laget tar emot Åseda i en direkt avgörande drabbning om vilka som ska få höra division III-spöket rassla med kedjorna. Åseda har en poäng tillgodo inför söndagen, men vid seger för Nässjö blir sannolikt istället en målskillnadshistoria mellan Åseda och Osby om vilket lag som får göra Jonstorp sällskap i det negativa kvalet

Man kan tycka vad man vill om att hela åtta lag från respektive division II-serie ska få kvala till division I. Men seriemakarna har i alla fall lyckats med syftet – att göra serien intressant och matcherna betydelsefulla ända in på målsnöret.

I den tredje perioden i kvällens match körde tränare Spaak Jonas Ström, Malcolm Gwilliam och Michael Rosell i samma kedja. "Rakt, kraftfullt och mycket spännande". Så beskrev några av mina kompisar den formationen.


Kommentarer
Postat av: Johann

Bedrövligt att Helsingborg fick åka och haka/fasthålla/slasha som de gjorde. De borde ju haft minst 4 gånger fler utvisningar än de nu fick, men domaren avgjorde matchen till deras fördel. VH var ju annars det bättre laget...

2011-02-10 @ 09:07:43
Postat av: Anders

En bra målvakt hade dom, annars var det mest icing puckar tyckte jag.

2011-02-10 @ 10:48:18
Postat av: Tyringe

"Tyringe-Nittorp redan i den första play off-omgången. Där kommer med andra ord ett lag, som var hårt tippat på förhand, att ryka."



Mmm.... Lite typiskt är det. Ifjol fick vi suveräna seriesegrarna Grästorp i andra rundan, i år får vi Nittorp i första rundan.

2011-02-10 @ 19:23:25
Postat av: Leo

Å vi hade Grästorp i första rundan ;-)

2011-02-10 @ 21:37:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0