VH upp i serieledning efter 4-0 borta mot Sunne!

Sunne IK-Vimmerby Hockey 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)
0-1 (13.30) Robin Ekström (Christian Widéen, Joacim Hedblad)
0-2 (23.01) Joacim Hedblad (Emil Georgsson)
0-3 (29.13) Robin Ekström (Joacim Hedblad)
0-4 (57.49) Johan Jönsson (Michael Rosell, Jonas Ström)
Skott: 29-38 (15-9, 9-18, 5-11)
Utvisningar, Sunne: 4x2 min. Vimmerby: 7x2 min.

4-0 mot Sunne i kväll, VH upp i ledning av kvalserien till division I och skaffade sig dessutom fin målskillnad, som kan visa sig bli mycket viktigt till slut.
- Vi gör en riktigt bra match och följer matchplanen till punkt och pricka. Vi är täta och släpper egentligen inte till någonting, berömmer Nicklas Oskarsson, assisterande tränare i Vimmerby.

Första perioden:
Trots 12-2 i utvisningsminuter har Vimmerby kontrollerat den första perioden i Sunne. Laget var mycket mer "på tårna" än under hemmamatchen mot Sunne. Vimmerbys många utvisningar gjorde bland annat att Sunne fick spela 5-3 vid två tillfällen och sammanlagt under närmare tre minuter, dock utan att skapa några större farligheter.
Med sju minuter kvar att spela av perioden fick Christian Widéen pucken på anfallsblå, skottfintade och serverade Robin Ekström en delikat macka på bortre stolpen. Ekis hade bara att raka in pucken i öppet mål.
- I spel 5 mot 5 är det vi som för matchen. I dag var vi med från start och åker dessutom betydligt mer skridskor. Nu måste vi bara anpassa oss till den bedömningsnivå som domaren har bestämt sig för att lägga sig på, säger Nicklas Oskarsson, assisterande tränare i Vimmerby, i pausen.

Andra perioden:
Heta som strykjärn! Vimmerby Hockey spelade ut rejält i den andra perioden, som man vann med 2-0. Totalt 3-0 till gästande VH efter två perioder, alltså. Spelmässigt dominerade Vimmerby stort och vann exempelvis skotten med 18-9.
- Mot slutet av perioden såg de riktigt trötta ut. Nu gäller det för oss att behålla fokus, ligga på rätt sida och fortsätta driva på med högt tempo och stark skridskoåkning, menar Nicklas Oskarsson.
- Vi gör allt bättre idag än vad vi gjorde i hemmamatchen mot Sunne. Framför allt det som vi pratade om innan den här matchen - att ta fler avslut, vara med från första nedsläpp och spela tajtare i mittzonen.
2-0-målet kom efter tre minuter av den andra zonen. Emil Georgsson bröt in fint från kanten och passade till Joacim Hedblad, som inte gjorde något misstag.
Mitt i perioden kom sedan 3-0. Robin Ekström tog tillvara en retur på skott från Jocke Hedblad.
Det enda som jämnade ut sig i den andra perioden var utvisningsstatistiken. Hemmalagets spelare fick besöka botbänken tre gånger, medan Vimmerby höll sig helt därifrån.

Tredje perioden:
Begreppet "spela av matchen" har fått ett ansikte. Vimmerby kontrollerade matchen totalt och Sunne, som inför den sista perioden gick ner på två femmor, var rejält slitet.
Periodens enda mål gjorde Johan Jönsson, som gick runt köksvägen och hängde upp pucken i kassen.
Skotten i tredje perioden vann Vimmerby med 11-5.
- Kul för Dennis Hedström, som var duktig i vårt mål, att få hålla nollan.

På onsdag möter Vimmerby avhängda Karlskoga i hemmahallen. Därefter återstår bara bortamatchen mot Grums i sista omgången av den rekordjämna kvalserien. Efter kvällens matcher står både Vimmerby, Grums och Sunne på åtta poäng. Två av dessa tre lag spelar division I nästa säsong!