De där pöjkera från Oskarshamn...

Å vad vi har väntat på och längtat efter att få se Eric Johanssons patenterade brutalskott upp i nättaket. Han själv också, tror jag. I kväll kom det! Tror att Peter Andersson i SIK-kassen fortfarande inte har fattat vad det var som slog ner bakom honom.

15 poäng kvar att spela om och 14 poäng ner till Tranås på femte plats. På onsdag mot Gislaved kan Vimmerby Hockey bli definitivt klart för Allettan och tillika ha säkrat division 1-kontrakt till nästa säsong. I och med att Skövde har Mariestad kvar att möta samt att även Tranås har Mariestad kvar att möta, så kanske det redan är klart. Jag orkar inte räkna just nu!

Sex matcher mot hårt topptippade Skövde och Mariestad har gett sex segrar, 17 poäng och 33-15 i målskillnad. Det hade man ju gärna tagit innan säsongen, om man hade fått erbjudande om det!

Detsamma gäller hemmastatistiken, so far:
11     11   0   0     56-18     +38     33p
Det är ju mycket man kan imponeras av i detta. Men frågan är om inte endast 18 insläppta mål på elva matcher som nykomling smäller högst?


Tranås nu bara två poäng efter Skövde i kampen om den sista Allettanplatsen. Och Skövdes båda nästa matcher spelas mot Vita Hästen och Mariestad. Ganska glad över att man inte är SIK-supporter nu. Vilken enorm megaflopp det vore om laget skulle bomma Allettan. Nu tror jag i och för sig att de reder ut det till slut, för så pass mycket kapacitet finns det i Skövde.

IK-lånet i kassen, Robin Andersson var grym i kväll. Överglänstes bara av Martin Ågren, som måste ha gjort sin bästa match i VH-dressen. Han har tagit rejäla steg den här säsongen. Spelar mycket enklare och mer vårdat.

Calle Brattenberger, Robin Ekström, Marcus Schelin, Jim Nordh och Andreas Rundgren. Det var ju inte direkt några dussinlirare som saknades i kvällens match. Återigen visar sig betydelsen av att ha en bred trupp. Det var trots allt 49 poäng (23+26) samt seriens kanske bäste målvakt som var borta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0