VH klart för Allettan trots svag insats

På plats i Gislaved och tekniken är med oss.
.
VH har haft en utvisning, som man klarade utan problem. Jonas Ström utnyttjade misstag i GSK-zonen och gjorde 1-0 i fritt läge framför målvakten.
Bara sekunder senare hade VH:s Jesper Olsson ett kanonläge men målvakten räddade.
VH klart bättre i inledningen.
.
Propagandaspel av VH i numerärt överläge. Jesper till Hedblad, sidledspass till fri Georgsson och mål. Snyggt!
.
VH är fullständigt överlägset. Jesper Olsson styr in passning från Jocke Hedblad.
.
Klasskillnad i första perioden. Det är bara en kollaps eller total nedgång i tempo som kan ändra på det här.
.
-----------
.
Drömstart för Gislaved i den andra perioden. 14 sek tog det innan ett passivt VH-försvar släppte igenom Rickard Hoffrén, som kunde se sin puck rulla in precis över mållinjen.
.
2-3 och det är match igen. GSK kontrar i numerärt underläge. Ett dragskott rakt framifrån som gick in i krysset. Dags att ta det här på allvar nu VH!
.
På tre minuter i andra perioden har GSK varit i anfallszonen mer än man var på hela första perioden. Modigs utvisad nu.
.
Och där kom kvitteringen. Målvaktsretur sedan Robin är helt övergiven.
Energiboostade hemmaspelare. Ett lag på isen nu. VH helt stillastående i egen zon.
.
Straff för VH. Jocke Hedblad nedriven och han satte den efterföljande straffen distinkt.
.
Och så var det kvitterat igen. Emil Rantatalo vallar in pucken från position bakom förlängda mållinjen under avvaktande VH-utvisning. Återigen oerhört passivt VH i egen zon.
.
GSK i numerärt överläge igen. Ågren lyfte pucken över sargen.
.
Sjukt dåligt försvarsarbete framför eget mål. GSK-spelare får ta tre-fyra returer och självklart sitter pucken till slut. 5-4 till hemmalaget nu.
.
Gislaved checkar högt i andra perioden och VH verkar helt oförberedda. Spelet i egen zon är inte bra och det har varit bud på mer för hemmalaget.
.
Bättre VH-spel ett tag nu men då skänker man bort pucken på egen blå och Ågren tvingas ta en utvisning. 2min kvar.
.
Millimetrar från 6-4. Men 1-5 i arselet i den andra perioden fick räcka. Det här var en smått bedrövlig period av Vimmerby. Nu får man kriga i den tredje och skita i skönspelet. All heder dock till Gislaved, som var ett helt annat lag än i den första perioden.
.
-------------
.
Nu kör vi igång tredje perioden. Fram med tigerhjärtat!
.
Mycket VH i inledningen av den tredje men inga farliga chanser, förutom Pierre som just fick friläge men mv räddade med plocken.
.
2+2 min för Snider efter high sticking. Inte mycket som går med nu.
.
6-4 i numerärt överläge. Inspel från position bakom målet och Matti Wallenius drar upp pucken i nättaket.
.
Inte mycket till ordnat spel. Mest fram och tillbaka. Sju minuter kvar.
.
Tre och en halv minut kvar. Finns inte mycket som tyder på att vi ska kunna komma ifatt.
.
Numerärt överläge för VH med två och en halv minut kvar. Time out VH. Robin ut ur kasse, spel 6 mot 4.