Grästorp 19 sekunder från att välta Mariestad

Två väntade och ett lite oväntat resultat i division 1 E ikväll. Att Mjölby och Tranås skulle ta enkla segrar mot Kumla respektive Gislaved (4-1 och 5-2), var ju inte direkt någon överraskning. Men att Grästorp skulle sno poäng av Mariestad? Dessutom var det riktigt nära att Grästorp tog samtliga tre poäng. I slutet av den första perioden gjorde Ted Jokiniemi mål i numerärt underläge, ett mål som var ack så nära att bli matchavgörande. Men med bara 19 sekunder kvar av matchen kvitterade Eddie Davidsson för Mariestad och bara minuten in i overtime avgjorde Viktor Torstensson. Två pinnar till gästande Mariestad och en till Grästorp.

I F-serien tappade Kallinge/Ronneby sin 3-1-ledning mot Halmstad under matchens sista fem minuter. Halmstad vann sedan även bonuspoängen efter straffar.

IK Oskarshamn lånar ut 19-årige backen Jacob Bertilsson (fostrad i Virserum) till Olofström. Bertilsson har inte fått någon speltid med IKO i allsvenskan den här säsongen. Samtidigt har IKO gjort klart med amerikanske ECHL-backen Sam Lofquist.

I kväll kom Västerviks första trepoängare i division II. Ragnar Karlsson blev matchhjälte då han i powerplay satte 3-2 borta mot Boro i slutminuterna. Dessförinnan hade VIK tappat 2-0 till 2-2 i mitten av slutperioden.