Mjörnberg spekulerar: Är division 1E avgjord?

I dag ägnar division 1-bloggaren Mikael Mjörnberg på hockeysverige.se en hel krönika om Vimmerby Hockey och huruvida division 1 E redan är avgjord. Du hittar texten här: http://www.hockeysverige.se/blogg/mjornberg

Visst önskar väl vi i Vimmerby inget annat än att han har rätt, men nu gäller det att sansa sig och stå stadigt med båda fötterna på jorden. Nu väntar svåra matcher mot de lag som vi förväntar oss få kämpa med om den fjärde Allettanplatsen (Hästen, Skövde och Mariestad är ju allmänt tippade att ta de tre första). Då gäller det att kunna mobilisera samma kraft som i urladdningarna hemma mot dessa tre tippade topplag. Och framför allt gäller det att gå in med samma ödmjukhet och inställning, som i dessa matcher.

14 poäng på sex matcher är fantatsiskt bra för att vara nykomling och om någon hade erbjudit det innan seristart, så hade svaret varit självklart. Inledningen har varit magisk men nu går serien in i en helt ny fas för oss. Nu kommer killarna i en del matcher att få bära favoritskap och nu ska ambitionsnivån vara lika stor i bortamatcher mot lag som inte ligger i toppen. Framför allt är alla lag förvarnade och någon underskattning kan vi nog inte räkna med.
Och visst vet jag att Spaak aldrig skulle tillåta något annat är att alla tar sin roll och gör sitt jobb till fullo, men i division 1 räcker det med att omedvetet gå ner några ynka procent så straffas man direkt. Det har vi redan blivit varse.

Den första matchen i resten av serien spelas redan i morgon, då det är dags för Smålandsderby i Tranås. 100-150 tillresta Vimmerbyfans ska försöka lyfta fram sitt lag till nya poäng. Men som sagt, då krävs det fortsatt ödmjukhet och 100-procentig inställning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0