Utvisningar, Arboga: 7x2 min. Vimmerby: 5x2 min.

1-0 (16.37) Alexander Kovalonok (Anton Holm).
Skott: 21-14.
Utvisningar, Arboga: 2x2 min.

Andra perioden:
2-0 (07.35) Anton Holm (Alexander Brohmé), 3-0 (17.41) Rasmus Österback (Pontus Hörnfeldt-EK) sp 5/4
Skott: 13-8.
Utvisningar, Arboga: 3x2 min. Vimmerby: 2x2 min.

Tredje perioden:
4-0 (05.26) Rasmus Österback (Pontus Hörnfeldt-Ek), 4-1 (08.04) Johan Andersson (Joacim Hedblad), 4-2 (13.28) Petrus Olivestam (Eric Johansson), 5-2 (Martin Lind (Alexander Kovalonok) sp 5/4.
Skott: 15-11.
Utvisningar, Arboga: 2x2 min. Vimmerby: 3x2 min.

FÖRSTA PERIODEN:
Den första perioden mellan Arboga och Vimmerby är precis slut. Det har varit en jämn tillställning med böljande spel, där hemmalaget dock har varit lite rappare i skridskoåkningen. Arboga började perioden bäst men Vimmerby har växt in allt mer i den.
Efter knappt 14 minuters spel, i samma sekund som Arboga blev fulltaligt efter ett av sina två numerära underlägen, tilldömdes laget en straff - helt riktigt dömd, då en Arboga-forward kom helt fri efter ett individuellt misstag i VH:s försvar. Straffen slogs av nyförvärvet från Örebro, Fredrik Orrsten, men Calle Brattenberger i VH-målet räddade försöket att sätta pucken mellan benskydden.
Arbogas ledningsmål kom dock tre minuter senare, då nyförvärvet från Nybro, Alexander Kovalonok, överlistade Brattenberger. Målet kändes lite billigt, då Kovalonok kom ut från sarghörnet och drog ett dragskott från dålig vinkel ribba in.
Vimmerby har skapat en hel del chanser och av erfarenhet vet vi ju att VH brukar komma allt mer ju längre matchen lider. Vi får hoppas att det blir så i dag också.
Dock krävs det att VH blir betydligt rakare i spelet i egen zon och att man framför allt spelar enklare. Stundtals har det lyst igenom att det gick lite för enkelt i division II förra säsongen. Här nyper motståndarna till betydligt snabbare.
VH kör förvrigt på fyra kedjor och tre backpar (Christian Widéen och Linus Nelson på bänken).

ANDRA PERIODEN:
Välkommen till div 1, Vimmerby! Här blir man straffad direkt för minsta lilla misstag. Hemmalaget Arboga är betydligt mer effektivt än gästerna och har ryckt ifrån i målprotokollet. Laget leder efter den andra perioden med 3-0. Arboga är rakare och mer distinkt i sitt spel, såväl i egen zon som framför motståndarmålet.
Vimmerby uppträder inte som ett division 1-lag i den här perioden.

TREDJE PERIODEN:
VH inledde den tredje perioden ganska piggt och hade bud på reducering ett par gånger.
Efter fem minuter kom dock 4-0 till hemmalaget och då var det inte mycket som talade för att Vimmerby skulle kunna göra match av det här.
Men…reduceringen kom sedan efter åtta minuter, när Johan Andersson krutade in 4-1 i numerärt överläge. Hoppet tändes sedan fem minuter senare, då Eric Johansson spelade fram Petrus Olivestam, som satte 4-2. VH var riktigt på gång och bara minuten senare åkte Arbogas Sebastian Lagerqvist på 2 minuters utvisning för holding. VH hade då flera jättechanser att reducera till 4-3, innan Calle Brattenberger fick 2+2 minuter för high sticking, sedan hans klubba styrde upp och oturligt träffade en motståndare i ansiktet efter att Calle hade skyfflat undan pucken i sarghörnet. 5-2 kom med minuten kvar att spela i det efterföljande numerära överläget.

TRÄNARENS KOMMENTAR:
VH:s assisterande tränare, Nicklas Oskarsson, var rejält besviken efter matchen.
- Det känns som att vi förlorar matchen mer än vad Arboga vinner den. Om vi bara hade hållit den nivå som vi kan, så slår vi ett sådant här lag.
- I tredje perioden gör vi det hyfsat och är på gång att hämta upp underläget. Vi skapar flera vassa chanser att äta oss ännu närmare. Den andra perioden var däremot katastrofal. Då får vi tacka Calle i målet för att det inte står mer än 3-0.
- På det hela taget är vi på tok för snälla och naiva. Vi måsta växla upp och förstå att det är division 1-hockey det handlar om nu. Det känns surt att förlora på det här sättet. Okej om vi hade gjort en bra match och förlorat mot ett bättre lag, men att förlora på grund av att vi själva gör en svag insats är inte kul.
- Jag tror ändå att det här kan ha varit en nyttig läxa för oss. Nu vet vi vad som krävs av oss, killarna har dragit stor lärdom av matchen och Mariestad ska få sota för det här hemma på onsdag.

KVÄLLENS ÖVRIGA MATCHER:

Mariestad-Grästorp 2-1 (0-1, 0-0, 1-0, 1-0)
Grästorp gjorde mål redan efter 40 sekunder och lagets 1-0-ledning stod sig ända in i den 55:e minuten, trots en enorm press av hemmalaget dessförinnan. Redan i inledningen av förlängningen räddade Mariestad två poäng.
Skott: 46-16 (17-4, 11-7, 17-5, 1-0)
Publik: 1118.

Kumla-Mjölby 3-4 (1-0, 2-1, 0-3)
Mjölby gjorde en riktigt stark upphämtning i den tredje perioden, då man gick från 1-3 till seger 4-3. Rickard Dahl avgjorde med drygt tre minuter kvar att spela.
Skott: 40-22 (11-6, 18-7, 11-9).
Publik: 632.

Gislaved-Tranås 4-6 (0-0, 2-4, 2-2)
Efter en mållös första period exploderade matchen med sex mål i den andra. Hemmalaget var nära att äta ikapp försprånget i slutet av matchen men Richard Flodins 6-4 i den 57:e minuten blev matchavgörande.
Skott: 21-41 (6-9, 5-22, 10-10).