"Dåliga" och "mediokra" Vimmerby vann trots allt

Jag kan inte låta bli: Trea i serien!
Nåväl, nu var det sagt. Och det kommer jag säkert få äta upp och få höra…

5-3 borta mot Kumla är ett bra resultat. Riktigt bra. De är av tradition ett starkt hemmalag och har spelat två jämna matcher mot Grästorp och Mjölby före dagens match.

Efter att ha fått rapporter från kvällens tillställning och fått berättat för mig om killarnas agerande, så känns det som att premiärförlusten mot Arboga kan ha varit viktigare än vad någon kunde inbilla sig. I mötena med Mariestad och Kumla har inställningen och insatsen varit en helt annan än vad den var mot Arboga. Så det är nog som Spaak sa efter den matchen: ”Hoppas killarna fick sig en jävla tankeställare och förstår att det inte går lika enkelt i ettan som det gjorde i tvåan”.

Tredjeformationen med Emil Wahlberg, Alexander Andersson, Simon Casselstrand, Pierre Gustavsson och Marcus Schelin var visst riktigt bra i dag. Kul också att höra att Georga återigen imponerade – inte bara på isen utan också i båset.
"Han är en ruskig pådrivare. En underbar kille att ha i sitt eget lag", berömde Vimmerbys assisterande tränare Nicklas Oskarsson.

Vad sa Oskarsson i övrigt om matchen då? Ja, ungefär så här:
”En klart godkänd bortamatch från vår sida. Vi bjuder inte på något skönspel men är väldigt organiserade och effektiva i det vi på förhand har sagt att vi ska göra. Vi får dem helt ur balans och de skapar inte mycket utöver målen.
Förutom de första tio minuterna i den andra perioden, så var det vi som förde matchen. Vi gjorde dem dåliga med vårt disciplinerade spel och de fick oftast ta avslut ur dåliga lägen.
Trots att de fick göra 4-3 i den tredje perioden, så var det aldrig någon fara på taket, utan vi höll undan ganska lätt.”

Läser ikväll på Kumlas hemsida,
www.kumlahockey.se, att tränare Åhlund och skribent Sandberg tycker att Vimmerby var ”rätt mediokra” och att ”Vimmerby var dåliga”. Dessutom hoppas man att Kumla är bättre i kommande matcher då ”både Arboga och Mariestad känns som svårare motståndare än Vimmerby”.
Det tycker jag förstärker killarnas insats ännu mer. Bra gjort av VH att spela så uselt och ändå vinna borta mot ett lag som siktar på att komma som sämst fyra i serien.


Kvällens övriga resultat:

Skövde-Grästorp 9-4 (1-1, 4-0, 4-3)
Fem minuter in i andra perioden var ställningen fortfarande 1-1. Hela 2785 personer besökte Västgötaderbyt. Skotten slutade 63-15 till Skövde…?!?!?! Den period som Grästorp avlossade flest skott i var den andra. Då blev det sex stycken. Känns som att Vimmerby får något att bita i hemma på onsdag, då Skövde väntar.

Vita Hästen-Tranås 8-1 (3-1. 2-0, 3-0)
Åtta minuter in i matchen ledde Tranås med 1-0. Sedan var det roliga slut. 939 personer i Himmelstalundshallen fick sedan se ett givmilt Tranåsförsvar släppa in åtta mål. Jag tror fortfarande att Vita Hästen kommer gå obesegrade genom serien. Skott: 35-17.

Gislaved-Mjölby 2-4 (0-2, 0-1, 2-1)
Adrian Ahrling gjorde två mål för sitt Mjölby. Gislaved vann skotten med 34-27 inför 367 åskådare.

Mariestad-Arboga 7-5 (2-2, 2-1, 3-2)
Återigen stora siffror avseende skottstatistik, 53-23 till hemmalaget. Arboga hade faktiskt 4-4 då endast sex minuter återsttod av matchen. Återigen över 1000 personer i Mariestad – 1018 den här gången.


I övrigt att notera i ettan i kväll:
Fyra av fem matcher i södra F gick till förlängning. Kallinge imponerade och slog Olofström borta med 2-1 och Helsingborg fick med sig en pinne mot Nybro.


Nu börjar vi uppladdningen inför hemmamatchen mot Skövde på onsdag!


Kommentarer
Postat av: Erik

Nu får nog SL byta argument. "Bara" ett mål av förstakedjan i går men Vimmerby bortavann i alla fall.

2011-09-26 @ 09:13:20
Postat av: Fredrik

Två gjorde dom...

2011-09-26 @ 10:51:28
Postat av: Jocke

Nä ett gjorde dom... Johan Andersson spelar väl inte i kedjan och det är just förstakedjan som Sl har tjatat om...

2011-09-26 @ 11:20:09
Postat av: Challe

Men assist ekis och georga känns ganska mycket första kedjan.

2011-09-26 @ 13:33:59
Postat av: Erik

Tredjefemman spelade 3-0 i gårdagens match. De ska bli spännande att se hur SLs kompisar bortförklarar det.

2011-09-26 @ 14:01:56
Postat av: RRC

Strongt av signaturen Erik att hitta "argument" hos SL.



Strongt också av Vimmerby att vinna två på raken. Kanske är rent av Vimmerby bättre än vad jag trodde? :-)



Verkar annars vara en hopplöst ojämn serie det där.

Hästen och Skövde spelar i en klass för sig samtidigt som flera lag säkert skulle må bättre av att spela i tvåan.



Var hamnar då Vimmerby framöver? Ja, svårt att säga i dagsläget, så jag avvaktar lite grand med det...

2011-09-26 @ 14:08:09
Postat av: vh

2-0 spelade dom. 1 mål i Powerplay. PP och BP räknas inte. om man gör mål i BP räknas pluset och släpper man in i PP så blir det minus. Att säga att förstakedjan inte är viktig är att ljuga. men tredje har gjort det riktigt bra hittills och det är kul att se. Pierre är en av lagets viktigaste och bär fram sin femma.

2011-09-26 @ 14:52:46
Postat av: Erik

Men jösses, det är väl ingen som har sagt att inte förstakedjan är viktig. Den är självklart superviktig. Vad den här diskussionen kommer sig av är att sign SL från Västervik under ett års tid har hävdat att Vimmerby är ett kasst lag om motståndarna bara förstår att de ska plocka bort Georgsson och Widéen ur matchen och att det inte finns några som håller div 1-mått där bakom.

2011-09-26 @ 15:01:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0