Det kom ett brev...

Göran Strid är före detta ordförande i Skövde IK - bland mycket annat... I går var han och hälsade på kompisen Anders Spaak och såg då självklart också matchen mellan VH och Skövde. För andra året i rad fick jag förmånen att träffa den sympatiske mannen. Göran skickade i dag ett brev, där han delgav sina betraktelser och intryck från i går:

--------------

Emil satte tonen!

En trevlig match i högt tempo mellan två spelande lag och där Emil satte tonen! Vad kan passa bättre än det  - utom resultatet då förstås – när man ännu en gång har gästat Astrid Lindgrens och Emil i Lönnebergas hemtrakter? Det finns många intryck från matchen mellan Vimmerby Hockey och Skövde IK och här kommer några från en imponerad Skövde-supporter.

Hemmalaget har denna säsong tagit ett rejält kliv framåt och utvecklat sitt frejdiga och kreativa anfallsspel, där de blixtsnabba kontringarna är något av lagets signum parat med en bra disciplin i försvarsspelet. Det är nog inte bara jag som ser vem som format laget. Har man dessutom lyckats finna lämpliga spelare för sitt spel, så kommer framgångarna och det visade sig igår. Vimmerby mötte ett bra lag, inget snack om det och är nog trots allt lite vassare totalt sett – något som min värd Anders Spaak också framhöll i vårt mycket(!) långa eftersnack i hans trevliga stuga med sjöutsikt. Men denna match vann hemmalaget rättvist, inte minst för att man följde matchpalnen till punkt och pricka samt genom en hundraprocentig arbetsinsats, där alla gav allt och offrade sig hänsynlöst i varje närkamp och blockering av skott. Den arbetsinsatsen tycker jag inte mitt lag, Skövde IK, visade upp och då förlorar man mot ett så pass bra lag som Vimmerby är.

Vimmerby förfogar över en bred trupp och kan gå runt på fyra femmor, vilket tämligen få lag klarar i ettan. Detta kan komma att bli avgörande i kampen om en plats i Allettan. Lagets förstafemma skulle tas emot med öppna armar av vilket lag som helst i denna serie och jag kan ju bara inte låta bli att nämna killen bakom rubriken, nämligen backen Emil Wahlberg. Vilket fynd, som den gode Anders fångade in med sitt fiskespö i Åseda! Hans kvitteringsmål till 1-1 i första perioden var helt underbart att se även för en motståndarsupporter. Han skrämmer halvt om halvt vettet ur sin tränare, som häpet undrar över vad Emil gör genom att han börjar sin uppåkning i rasande fart och helt sonika åker rakt genom allt motstånd och avslutar med ett distinkt skott i nätmaskorna. Vackert att se och hans agerande satte tonen för fortsättningen av  matchen! Hemmalaget upptäckte att motståndarna gick att prata med. Månne den gode Emil hade tänkt på den Emil, som hans tränare hotat med skulle sitta på ishallstaket och hitta på djävulskap och hyss?

En annan spelare som fastande på näthinnan var förstås Calle Brattenberger. Den målvakten kommer att vinna många matcher åt sitt lag. Också en avgörande faktor när platserna i Allettan ska fördelas.

Återigen slås jag av den vänlighet som möter en besökare i ishallen och dess katakomber. Givetvis blev jag direkt bjuden på tårta och kaffe och trevliga återseenden av ledarstaben och andra representanter för föreningen. Sådant värmer förstås! Och vad finns annat att än att avsluta med ett: Välkommen till ettan, Vimmerby! Detta lag kan räcka långt! Riktigt långt.

/Göran Strid

Kommentarer
Postat av: Janne

Måste bara säga att Brattenberg,Whalberg,Hedblad och Ekström imponerade stort. Helt enastående!

2011-09-30 @ 09:16:09
Postat av: Åsedabo

Super kul att läsa om Emil Wahlberg.

Stort lycka till emil i fortsättningen, Starten har ju varit kanon .

2011-09-30 @ 10:10:14
Postat av: Nyfiken

Varför publicerar du inte min kommentar? Det visar ju bara att mina aningar var rätt? Får lyfta frågan i en annan blogg. Tycker ändå att det var ett sakligt och befogat inlägg. Men det är inte första gången du censurerar mig i denna bloggen.

2011-09-30 @ 15:39:20
Postat av: Micael

Nyfiken:

Jag har väldigt svårt att se hur ekonomiska spekulationer hör hemma som kommentar till Göran Strids brev. Dessutom är detta inget forum där du har någon som helst möjlighet att få svar på dina frågor - det är bara Vimmerby Hockeys styrelse som har insikt i det och jag lovar dig att de inte kommer föra debatten i en blogg med anonyma skribenter. Inte mer än det som är sagt tidigare, att det görs och har gjorts enorma arbetsinsatser samt att ekonomin stadigt förbättras i klubben.

I fjol florerade rykten allt ifrån att en enskild sponsor hade gått in med 3 miljoner kronor till att föreningen gick över 2 miljoner back. Du får tro vad du vill om dina aningar, och jag kommer knappt ens ihåg vad du skrev, men några ekonomiska spekulationer åt vare sig det ena eller andra hållet kommer du aldrig få igång i den här bloggen.

Om du verkligen har beohov av att veta hur mycket Vimmerby Hockeys spelarbudget ligger på, hur balansräkning eller periodiserade resultat ser ut, så föreslår jag att du kontaktar Vimmerby Hockeys styrelse och ser vad de svarar eller ger dig till tåls tills det är dags för årsmöte.

Annars får du väl, som du själv föreslår, lyfta frågan om Vimmerby Hockeys ekonomi i någon annan blogg.

2011-09-30 @ 16:13:48
Postat av: Peter

Håller med Janne att Bratten har varit riktigt bra så här långt. Men tycker tredje är den som imponerat mest. Trodde aldrig att dom skulle klara sig så här pass bra. Georgsson borde ha ett C på bröstet. 110% arbetsinsats varje match. Hela laget ska ha en eloge för denna säsongsupptakt.

2011-09-30 @ 16:50:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0