Skövdes tränare inför matchen i morgon

Med närmare 500 matcher för Skövde IK är Anders Lundström en av föreningens största profiler genom tiderna. Tillsammans med pappa Lars-Erik (tidigare coach i bland annat HV71) är han nu tränare för tippade topplaget i division 1 E, Skövde IK. I morgon (onsdag) gästar de Vimmerby ishall.
Tre omgångar in i division 1-säsongen visar sig morgondagens match vara en toppmatch. Vimmerby har överraskat och ligger för närvarande trea i serien med sex poäng. På placeringen framför, men på lika många poäng, ligger Skövde. Tillsammans med Vita Hästen tippades Skövde att utgöra tätduon, så att de ligger där de gör är absolut ingen överraskning.

Anders Lundström, tränare i Skövde, vad tycker du om er säsong hittills?
– I det stora hela är vi nöjda. Vi har haft en bra försäsong med få skador, bra resultat i träningsmatcherna och en hyfsad serieinledning, säger SIK-tränaren Anders Lundström.

Enda plumpen kom i premiärmatchen hemma mot Vita Hästen, då ni förlorade med 6-3. Vad hände?
– Vita Hästen är ett riktigt bra lag, men jag tycker ändå att vi gav bort poängen lite för enkelt i den matchen. De var betydligt mer effektiva offensivt, samtidigt som vi släppte till några billiga mål.

Om du jämför Skövde IK den här säsongen med i fjol?
– Vi är nog ett snäpp bättre. Vi har föryngrat laget och har en bredare trupp. Vi har jobbat hårdare med allting kring laget och framför allt höjt vår lägstanivå.

Vad säger du om alla de stora siffror som har varit i de olika division 1-seriernas inledningsmatcher? Är det dags att skala ner antalet serier?
– Ja, något måste nog göras. Liksom många andra, så tror jag att E- och F-serien är de klart bästa i landet. Att siffrorna har dragit iväg i några matcher i vår serie tror jag mer beror på tillfälligheter. Division 1 E kommer att bli jämnare än vad många tror. Kanske blir det så att Hästen sticker ifrån i toppen, men sedan är vi många lag där bakom. Jag tycker att vi ska vara med där, sedan tror jag också att Mariestad kommer att repa mod och ta en av de fyra platserna till Allettan. Därefter ser jag Vimmerby och Tranås som de största outsiderlagen i kampen om den fjärde platsen. Spelet på hemmaplan och spelet i powerplay kommer att vara väldigt avgörande, och vad gäller det så vet vi ju att Vimmerby är bra på båda två. E-serien håller förövrigt en klart högre standard den här säsongen. Jämfört med i fjol så har flera lag förstärkt och framför allt har Sunne och Munkfors ersatts av Vimmerby och Gislaved.

Apropå Vimmerby, hur förvånad är du över nykomlingens inledning av säsongen?
– Inte ett dugg. Jag trodde på förhand att de skulle knipa många skalper och absolut vara ett av lagen som skulle slåss om en Allettan-plats. De har ett bra lag sedan tidigare och har dessutom värvat klokt. Framför allt är Vimmerby offensivt starka och extremt svårspelade i hemmahallen. Att de slår Mariestad enkelt bevisar att de är ett bra division 1-lag. Man lyfte ju onekligen lite på ögonbrynen när man såg på resultattavlan att det stod 5-0 i den matchen.

Hur går tankarna inför matchen i morgon?
– Det kommer att bli knallhårt men självklart åker vi ner till Vimmerby för att vinna – den inställningen har vi inför varje match. Men det blir ingen promenadseger, utan vi kan räkna med en betydligt tuffare match än den hemma mot Grästorp i söndags (seger 9-4). Och om jag känner Anders Spaak (Vimmerbys tränare) rätt, så kommer han vara hyfsat sugen på att vinna också.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0