Hästen-seger mot IKO i Vimmerby ishall i kväll

Jag kan inte säga att jag är direkt överraskad över att Vita Hästen slog Oskarshamn i Vimmerby ishall i kväll. 5-3 (1-1, 2-1, 2-1) slutade matchen och det är svårt att se något division I-lag som kan vara större favorit i sin serie inför den kommande säsongen än vad Vita Hästen är.

Visserligen var det två decimerade lag som möttes, och visst var frånfällena i Oskarshamn (Öhman, Valdix, Lindhammar, Jadeland, Davenport, Olsson och C-J Svensson) tyngre än vad som var fallet i Vita Hästen. Lägg dessutom till att Evan McGrath och Matt Ryan ansluter först om en vecka. Tyvärr, för IK Oskarshamn, är några av de nämnda skadade spelarna borta för en ganska lång tid framöver, så säsongspremiören i allsvenskan kan bli minst sagt tuff.

Morten H Poulsen, Maksim Matushkin och David Rodman nätade för IKO, som dagen till ära hade lånat in VH-fostrade Olofströmscentern Jacob Karlsson. Tillsammans med tillika VH-fostrade backen Linus Hultström (bommade en straff i andra perioden) och Chris Nybeck, så var han Oskarshamns bästa spelare den här kvällen. Detta trots att Jacob svarade för en rejäl "indianare", som Hästen utnyttjade och gjorde avgörande 5-3 på. 

Våra kommande seriekollegors mål gjordes av Sebastian Harrysson, Gustaf Gardell, Henric Tång, Marcus Eriksson och Jimmy Andersson. Och glöm inte att de hade fem ordinarie spelare borta i kväll, varav tre tillhör lagets bästa. Hua...

Matchen inleddes med en tyst minut för den fruktansvärda tragedin som inträffade i Ryssland tidigare i dag.

I morgon bänkar vi oss återigen i Vimmerby ishall. Då spelar VH sin sista träningsmatch på hemmis innan seriestarten. Kl 19.00 är det nedsläpp mot Boro VHC.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0