E eller F, VIK-derbyn eller inte? Ja, vem vet?

Mycket snack om hur serieindelningen blir i det fall Borås inte tilldelas elitlicens, utan flyttas ner i ettan. Vad är geografiskt korrekt, ska Västervik och Vimmerby spela i samma serie etc? Efter lite räknande, funderande och trixande, så har jag kommit fram till nedanstående.

Att man skulle splitta Vimmerby och Västervik är i detta fall (om Borås flyttas ned, alltså) helt osannolikt. Istället handlar det nog då om vilken av duon Västervik/Vimmerby och Kungälv/Borås som ska placeras i E respektive i F.

Då är fakta följande:
Beräknat på en resa till varje ort för vart och ett av lagen, så är den totala reslängden följande för E-serien:
V+V i E-serien = 1422 mil
K+B i E-serien = 1459 mil
Totalt 37 mil längre om Kungälv och Borås placeras i E-serien.
Talar för Västervik och Vimmerby i E.

Om man bara räknar de övriga åtta lagens reslängd enligt ovanstående scenario (Västervik, Vimmerby, Borås och Kungälv alltså ej medräknade) så blir den sammanlagda längden 15 mil längre för dessa om K+B spelar i E, jämfört med om V+V gör det.
Talar för Västervik och Vimmerby i E.

Även om man tittar på V+V och jämför deras reslängd i E med K+B, så talar allt för att Vimmerby och Västervik kommer att placeras i E. V+V har nämligen 317 mil till sina bortamatcher, medan K+B har 339 mil (22 mil kortare för smålänningarna alltså).
Talar för Västervik och Vimmerby i E.

Okej, då har vi klarat av E-serien. Om vi då gör samma jämförelse i F-serien, vad händer då?
Jo, då ser det ut så här:
Beräknat på en resa till varje ort för vart och ett av lagen, så är den totala reslängden följande för E-serien:
K+B i E-serien = 1510 mil
V+V i F-serien = 1532 mil
Totalt 22 mil längre om Vimmerby och Västervik placeras i F-serien.
Talar för Kungälv och Borås i F.

Om man bara räknar de övriga åtta lagens reslängd enligt ovanstående scenario (Västervik, Vimmerby, Borås och Kungälv alltså ej medräknade) så blir den sammanlagda längden 10 mil längre för dessa om V+V spelar i F, jämfört med om B+K gör det.
Talar för Kungälv och Borås i F.

Om man tittar på V+V och jämför deras reslängd i F med K+B, så talar allt för att Vimmerby och Västervik kommer att placeras i E. V+V har 431 mil till sina bortamatcher, medan K+B har 409 mil (22 mil längre för smålänningarna alltså).
Talar för Kungälv och Borås i F.

Sammantaget:
- Lagen i E får sammanlagt 37 mil kortare resor om Vimmerby och Västervik placeras i E.
- Lagen i F får sammanlagt 22 mil kortare resor om Kungälv och Borås placeras i F.
- Vimmerby/Västervik får hela 114 mil längre resor i F jämfört med i E.
- Kungälv och Borås får endast 67 mil längre resor i F jämfört med i E.
- I E-serien har Vimmerby/Västervik bara sex resor som är längre än 22 mil (åtta för Kungälv/Borås).
- I F-serien har Vimmerby/Västervik 14 resor som är 22 mil eller längre (elva för Kungälv/Borås)
- I E-serien har Vimmerby och Västervik totalt åtta lag inom en 15 mils radie.
- I F-serien skulle det bara vara derbymötena lagen emellan samt Vimmerbys resa till Nybro som kan räknas in inom 15 mil.

Mest troligt är alltså att Vimmerby och Västervik kommer att placeras tillsammans i E-serien. OM Borås inte får sin elitlicens, alltså. Så detta resonemang är ju fyllt med en massa ”OM, ”MEN” och ”KANSKE”. Inte minst med tanke på att BHC jobbar hårt för att lösa sin sitaution.

Om Borås blir kvar i Allsvenskan, så vet i tusan? Sannolikt någon omflyttning från C och D ner i E (har inte tittat så ingående på detta), samt att Kungälv tar plats i E och både Vimmerby och Västervik i F. Men det är väl samtidigt i detta fallet som den enda faran finns att man splittar på Vimmerby och Västervik, så att Vimmerby istället får spela i E och Västervik i F (tillsammans med Kungälv som man ju brukar vilja placera i den södra serien).

Men som sagt. Detta är en helt annan diskussion, som vi tar en annan dag…


.


Kommentarer
Postat av: pelefant

Hej allihopa!! ÅÅÅ en öl det ska bli gott.. AAAH den var god. OJ! en till den tar vi..AAAH den var också god... VH klapp klapp klapp VH klapp klapp klapp.. Glad påsk :)

2012-04-08 @ 19:08:50
Postat av: SL

klart man hoppas att vik i vh hamnar i samma serie, då med ärkerivalerna mjölby resp tranås i 1 E. Även hästen hamnar ju där o dom drar ju massor av folk kul , kommer vi inte att fylla hallen med dom lagen så vet i sjutton.Lyckas nu Vik värva rätt folk vilket gäng man får o blir säkert att räkna med. Måste säga att sajtred gör ett jätte jobb här , påsk hälsn till alla hockey lovers.

2012-04-08 @ 19:41:51
Postat av: vh

Man får hoppas att både VH och VIK blir etablerade div 1 lag, det skulle öka hockeyintresset i trakten.

2012-04-09 @ 09:41:02
Postat av: Intressant

...men sätter ändå en peng på att både VH och VIK spelar i F till hösten...

2012-04-09 @ 11:21:20
Postat av: Filip

Men lilla Stene, det är väl ta mig fan UPPENBART att om man värvar rätt folk så får man ett förjävla bra gäng, vilket lag det än gäller.

Men sedan ska det stämma utanför isen också, med bra sammanhållning och dylikt.

Sist av allt, du borde lära dig mer, så sjukt mycket mer om hockey innan du yttrar dig någonting mer, alla dina inlägg gör allt så pinsamt, det ända du vet är att om man är ärkerivaler så drar det mer folk, MEN DET VET VÄL FÖRFAN ÄVEN MIN MORMOR!

2012-04-09 @ 20:52:52
Postat av: Tjena!

Nu nedvärderar du mormor.Gammal är ju äldst!Varför bryr du dig om Stenes inläggg? Allt han vill är att få svar.

2012-04-10 @ 11:17:21
Postat av: SL

filip din mormor kan nog lära dig hyfs , det är väl kul om båda lagen får ihop bra gäng annars kanske det blir som med ev skövde KK . Det är väl elementärt att det stämmer ,både på o utanför isen med de nya spelarna. tror nog jag vet en hel del om hockey , inte som du King ? men nära nog ler*

Hur som helst blir det nog en kul vinter , särskilt derbyn med VH. kom igen om någon månad så ser vi vilka som skriver på för resp lag .

2012-04-10 @ 23:12:48
Postat av: SL

Bäste filip nu ÄR VI i samma serie , det lär ni märka ler * VIK ångar på med flera fina nyförvärv o stora tunga backar som gillar o smälla på.

2012-07-06 @ 12:12:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0