Vimmerby nollade allsvenska Oskarshamn

Bara två veckor på is och den första träningsmatchen. Jag måste säga att det verkligen inte syntes. Vimmerby tog en helt rättvis seger mot allsvenska Oskarshamn, som gjorde sin fjärde träningsmatch för säsongen i kväll. 2-0 (1-0, 1-0, 0-0) slutade matchen, sedan Björn Jonasson och Pierre Gustavsson gjorde varsit mål i de båda första perioderna. Utöver det hade VH en straff i stolpen samt ett otal brända frilägen.

Men framför allt var det defensiven som imponerade och IKO-spelarna fick ofta ta avslut från svåra lägen. När de väl kom till lägen agerade Calle Brattenberger oerhört stabilt i målet. Visst vände det snabbt några gånger, då orutinen av matchspel lyste igenom och allt för många VH-spelare låg på fel sida, men det var aldrig någon riktig fara på taket.

För att vara första matchen var det här en klart intressant insats. Högt tempo och det var många spelare som imponerade med moget och framför allt respektlöst spel. Egentligen fel att gå in på individuell spelarkritik i en sådan här match men visst syns det att de nyförvärv som har anlänt besitter kvaliteter. Henrik Tång och Oscar Karlsson var exempelvis dominanter i försvaret.

I Oskarshamn visade herr Scandella stundtals klass. Enorm speed och teknik. Här har nog Oskarshamn gjort ett fynd. IKO gjorde annars en ganska slät figur. Men vi minns ju att de även var bleka på försäsongen i fjol och då vet vi ju hur det gick... Lägg därtill att man i kväll saknade fyra-fem klasspelare jämfört med det lag som kommer spela i Allsvenskan kommande säsong. Samtidigt rullade Vimmerby runt hela matchen på fyra femmor och lät alla sina yngre egna förmågor spela.

Vimmerbys insats ska absolut inte förringas - man kan inte göra mer än vinna välförtjänt och nolla motståndarna. Och även om vi inte ska dra för stora växlar av detta, så var det ju ändå en skön start på säsongen.
 
Tränarintervjuer förhoppningsvis senare i kväll.

Vimmerby Hockey- IK Oskarshamn 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)
1-0 (16.18) Björn Jonasson (Jim Nordh)
2-0 (35.23) Pierre Gustavsson (Jacob Isaksson)
Skott: 25-30
Utvisningar, VH: 4x2 min. IKO: 4x2 min.
Publik: 420.
 
.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Trevlig blogg du skriver mkt läsvärt men gör ont när mitt lag förlorar även vid träningsmatch.

2012-08-23 @ 21:47:40
Postat av: VH fan

Kul att se VH idag, det ser verkligen bra ut dom nya spelarna var riktigt bra, och det ser ut som om VH blir svårslagna i år. VH gick runt på fyra femmor och vann helt rättvist. Hoppas det blir bra tryck i hallen i år och att VH ultras kör i gång när serien börjar. Spelar VH så här bra bör det bli mycket folk på läktaren i år. Forsa VH

2012-08-23 @ 21:54:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0