JVM-hjälte förstärker Mariestad mot Vimmerby

Mariestads Bois ”värvar” in fjolårets JVM-hjälte, tillika bygdens son, 18-årige Sebastian Collberg, till onsdagens bortamatch mot Vimmerby. Men bara till denna enda match. Wow, säger en del. ”Kul”, kan väl jag sträcka mig till att säga. Givetvis är Sebastian en utmärkt spelare, som förstärker laget, och han har snittat 0,5 poäng med Örebro i Allsvenskan i år. Däremot tycker jag att inhoppet i sig är märkligt - bra dock för alla oss som maniskt kan analysera vartenda skär han tar i Vimmerby ishall i morgon. På lång sikt kan jag inte se att det ger BoIS ett dyft. Snarare tvärtom. Ja, spelare är sjuka och skadade. Men då väljer man alltså hellre en kortsiktig "en-match-lösning" än att ge en talang från klubbens framgångsrika J20-lag (serieledare i J20 Elit södra) chansen att visa framfötterna och skaffa sig fin rutin.

 

Eller som en blyg och medieskygg VH-filosof sa till mig tidigare i kväll: ”Tar de sig inte till Allettan utan honom, vad har de där att göra då? Bättre att vinna fortsättningsserien”.

 

Sportsligt vet i tusan? Det åker omkring så många spelare i division ett, som blir skitnödiga och allvarligt star struck så fort en lagkamrat med meriter från Allsvenskan, eller högre upp, visar ansiktet i omklädningsrummet - vare sig de är 18 eller 38 år - och hellre lämnar över ansvar än tar ansvar. Vet inte om Mariestad utgör något undantag? Kanske!

 

Kan någon ge mig ett exempel på när det på LÅNG SIKT har varit lyckat att plocka in en ”stjärnspelare” i en enstaka match? En spelare som då också kickar ut en annan kille som kanske har varit med och slitit på varenda träning under hela säsongen, eller en ung spelare som strävar uppåt? Jag har funderat, men kommer verkligen inte på något.

 

För Mariestads skull får vi väl hoppas att den som missar Collberg-platsen i truppen i morgon inte resonerar som jag. Tränare Staffan Lundhs "direktiv" om hur man som BoIS-spelare ska reagera är oerhört tydligt (sagt till Mariestad BoIS hemsida i kväll):

”Den som inte tar detta positivt borde inte spela hockey”.

 

Phew...! Hårda ord att höra för en ung talang som kanske såg sin chans att få lira med a-laget nu när det är några ordinarie borta, men som inte får hoppa på spelarbussen till Vimmerby i morgon och vara en del av säsongen viktigaste match.

 

För oss hockeyälskare som sitter i Vimmerby ishall i morgon är det dock bara att tacka och lyfta på hatten! Ska bli riktigt kul att se Collberg på isen.

 

"Knip käft eller lägg av och spela hockey".
Är det verkligen det han säger? Jag hoppas att det är jag som har fattat fel.

 

Tack och god natt!

 

 

.


Kommentarer
Postat av: stefan

Oj vad jag tror att VH s spelare blir rädda.......

2012-12-12 @ 00:02:12
Postat av: Rickard Larsson

Collberg kickar hela 4 spelare! I alla fall om man ska vinkla sanningen ungefär lika knepigt som texten ovan. Längst ner i texten du citerade med Staffans ord står det tydligt att 2 spelare är skadade och 2 är sjuka, därav Collbergs lämpliga inhopp.

2012-12-12 @ 01:03:48
Postat av: KHbois

Vad synd att du inte orkade läsa hela den korta intervjun med Staffan. Då hade du nämligen kunnat läsa att två forwards är skadade och en sjuk så Bois hade spelat på kort om folk (man har nämligen inte fem kedjor i truppen som Vimmerby) om Collberg inte kunnat spela. Så han tar med andra ord ingens plats utan fyller bara ut laget.

En av de skadade är Johan Persson, Bois bäste spelare, som varit skadad i över en månad nu, utan den skadan hade vi antagligen redan varit klara för allettan. Han kommer tillbaka efter jul så nog ska vi kunna göra oss gällande.

Vad gäller Staffans citat så ser det nog hårdare ut i tryck än uttalat, det var sagt med en hel del humor. Jag (som intervjuade honom) uppfattade det som att alla spelare vill spela med en kille som:
1) Är ruggigt bra.
2) Är fostrad i klubben.
3) Känner de flesta i laget sedan barnsben.
4) Är en positiv och ödmjuk kille som är omöjlig att inte gilla.
5) Inte tar någon annans plats.

Avslutningsvis det där med att spelarna skulle bli starstruck. De såg i alla fall till att han fick plocka puckar, flytta målburar och bära vattenflaskor efter träningen, låter det som de skulle ha för stor respekt för honom?

Följer din blogg i stort sett dagligen, du brukar skriva vettigt, men denna gång håller jag inte med.

2012-12-12 @ 08:49:46
URL: http://oxarna.se
Postat av: Berg

Jaha. 4 spelare är sjuka, då är det ju en annan femma.
Då kan vi inte plocka upp någon från ett framgångsrikt juniorlag som kan få gå in och trampa och köra på. Vi måste låna en junior utifrån.

Vänta, va?

2012-12-12 @ 11:10:24
Postat av: Karlsson

Jahaaa, BOIS har haft skador i sin trupp, på nyckelspelare dessutom. Det förklarar varför man inte redan är klara. Självklart något som är helt unikt för dom, och som med säkerhet inte drabbat någon annan klubb.

2012-12-12 @ 11:33:27
Postat av: Tranås

Kom igen ikväll VH!!!

2012-12-12 @ 13:35:07
Postat av: Tranås-Lasse

Alla lag drabbas av skador. T.ex. så har TAIF haft sin bäste spelare (tycker jag) Mikael Brancalion skadad sedan början av november (bäste målskytt fram till dess). Men jag säger inte att vi varit klara för allettan om han varit hel.

2012-12-12 @ 14:49:16
Postat av: Catrin Hall

Lätt seger för Boisen

2012-12-12 @ 21:29:59
Postat av: SuperSUB

Hmmmm en inhoppare som kan avgöra en match? Ja jo....ZLATAN FÖRSTÅS!!!!!

2012-12-12 @ 21:49:28
Postat av: Vik aren

vad gör VIK då slår hästen borta med 0-3 med bara 11 man snacka om bragd . spelade lite grishockey det lönar sig tydligen L* VIK får tillbaka de flesta skadade efter jul vilket lag med ragnar karlsson på isen o kanske en förstärkning ? Klart att inte redan klara VH tog i för fullt inte lätt o motivera eller ? VIK femma o får gå långa vägen till allettan , för dit skall vi . Man får väl också grattulera Skövde o Mariestad till allettan även om bägge blir absoluta bottenlag i den serien. Hästen o Kallinge lär toppa suveränt den följda av Olofström o kristianstad , vimmerby ,skövde ,Mörrum o mariestad

2012-12-13 @ 09:11:56
Postat av: RCA

> Vik aren

Jasså, Allettan börjar först efter det att fortsättningsserien har färdigspelats? Någon gång i slutet av februari. Vad ska alla de lag som redan kvalificerat sig till AE göra under tiden, undrar man?

2012-12-13 @ 13:43:29
Postat av: Nicke H

Hur gick det, kollade du alla hans skär i matchen?
Sen skrev du; ""Kan någon ge mig ett exempel på när det på LÅNG SIKT har varit lyckat att plocka in en ”stjärnspelare” i en enstaka match?""

Här har du ju svaret, svart på vitt, inlånet av Collberg var kanske tungan på vågen att Bois spelar allettan efter jul istället för fortsättningsserien, DET är långsiktigt för klubben anser iallafall jag!

Svar: Ehhh, kanske inte alla skär men tillräckligt många för att vara fast i min övertygelse om att han är en riktigt, riktigt bra hockeyspelare.
I min värld sträcker sig långsiktigthet längre än till efter julhelgen. Men vi är ju alla olika.
vhbloggen.blogg.se

2012-12-14 @ 15:52:48
Postat av: Nicke H

Med min "långsiktighet" menar jag spel i allettan efter jul, med det resonemanget att då är man "garanterad" en plats i nästa års division ett. Hamnar man i fortsättningsettan kan man nästan räkna med mindre publik=lägre inkomster till klubben, svårare att betala spelare och leverantörer, osv osv, mao en ond cirkel som kan leda till negativt kval framåt våren och kanske en plats i division två nästa säsong!?!?
Jag vet att det kan låta som ett "långskott" men man vet ju aldrig....

2012-12-17 @ 22:19:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0