Nu är Allettan nära

Tajt, tufft och lite grinigt. Precis som vanligt mot Tranås. Och precis som det ska vara mot Tranås. TAIF visade upp ett tätt försvarsspel och hade en målvakt som stundtals stod på huvudet. Det räddade faktiskt laget i två perioder.

 

På det hela taget en helt rättvis hemmaseger. Fortfarande lite jobbigt med onödiga misstag i egen zon och ineffektivt framåt. Men som sagt, Mantas Armalis (TAIF:s litauiske landslagsmålvakt) var grym.

 

Nu är Allettan nära. Med tanke på vår målskillnad, så kommer det att räcka med en poäng till på de två matcher som återstår - även om Västervik tar sex pinnar mot Skövde och Vita Hästen.

 

Svintung förlust för Västervik mot Mariestad förresten. Enligt rapporterna ska VIK ha ägt stora delar av matchen och var värda poäng.

 

När Eric Johansson avgjorde mot Västervik i söndags sa jag att det inte fanns någon spelare som jag mer unnade ett mål än just Eric. Okej, det skulle i så fall vara Ekis, som skickade in matchavgörande 3-2 i dag då. Islossning väntar!

 

3. Vimmerby 46 p (+39) - Mjölby (b), Mariestad (h)

4. Mariestad 45 p (+14) - Vita Hästen (h), Vimmerby (b)

---

5. Västervik 41 p (+10) - Skövde (h), Vita Hästen (b)

6. Tranås 39 p (+18) – Arboga (h), Grästorp (b)

 

Men räkna inte bort Tranås än. Mariestad och Västervik har på papperet betydligt svårare matcher kvar. Sett till motståndet är det inte orimligt att båda lagen faktiskt nollar i sina två återstående matcher. Om Tranås gör det de ska, och tar sex poäng mot Skövde och Grästorp, så är de fyra i tabellen.

 

Dock tror jag faktiskt att Västervik mycket väl kan knipa segern mot ett ganska omotiverat Skövde hemma på söndag. Vilken slutomgång vi får i så fall…

 

På söndag kan vi alltså bli klara för Allettan. Det finns fortfarande ett gäng platser kvar i supporterbussen, så det är bara att haka på.

 

Tid: Bussen avgår från Vimmerby ishall omkring kl 13.30 (lite marginal för pissepaus, felkörning och vinterväglag) och är väl hemma igen framåt 20.30

Kostnad: Cirka 100 kr (lite beroende på hur många som anmäler sig), exkl matchbiljett förstås.

 

Anmälan på något av följande sätt:

- Skriv namn och antal personer som en kommentar till det här inlägget.

- Ring eller messa Vikke på 070-309 11 90

 

 

.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0