Johan Jönsson och Scott Young - vilket radarpar

I och med speluppehållet i Allettan, så lär väl fokus hamna på fortsättningsserien samt division 2 en tid framöver. Och den första nyheten med fokus på tvåan, går inte av för hackor. Eller vad sägs om följande?

Inte nog med att division 2-klubben Brunflo IK har snipern och storskojaren Johan Jönsson i laget, nu har man snart också en av tidernas mest rutinerade NHL-spelare där.
2006 spelade idag 44-årige Scott Young sin 1172:a och sista NHL-match. Numer är han tränare på skolnivå i Southborough, Massachusetts, men har alltså bestämt sig för att damma av skridskorna och spela några matcher med jämtländska Brunflo.
Hela grejen låter så osannolik att jag först trodde att det var ett skämt. Men transferkortet tecknades i tid och 10 mars anländer Scott med familj till Jämtland för några matchers spel i Brunflos jakt på ett division 1-kontrakt.
Under sin 17 säsonger långa NHL-karriär gjorde Scott Young 757 poäng, satt utvisad 448 minuter och vann Stanley Cup med både Pittsburgh och Colorado.
Young har representerat följande NHL-klubbar: Hartford Whalers, Pittsburgh Penguins, Quebec Nordiques, Colorado Avalanche, Anaheim Mighty Ducks, St. Louis Blues och Dallas Stars.
Young har även representerat det amerikanska ishockeylandslaget vid ett antal tillfällen. Hans största meriter i internationella idrottssammanhang är OS i Salt Lake City 2002 och World Cup 1996.

Apropå ex-VH-forwarden Johan Jönsson, så har han gjort 73 poäng (40+33) på 20 matcher med Brunflo hittills den här säsongen. Hyfsat! Laget har totalt spelat 23 matcher, vunnit 22 av dem och har den sammanlagda målskillnaden 232-24 (10-1 i snitt per match alltså). Hmm...

Kommentarer
Postat av: Ubbe

Verkar vara hög nivå på den div 2 serien...

2012-02-09 @ 14:59:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0