Allsvenskan, avslag och division 3-lag som kvalar

Som väntat beslutade i dag förbundet att avslå Nittorps och Gislaveds överklaganden kring indelning av kvalserierna till division 1. Det kokar i de båda klubbarna, eftersom man går miste om två grymma kvalderbyn lagen emellan (Nittorp är placerade i F och Gislaved så klart i E - och mellan orterna skiljer det bara 3,5 mil). Men nu är alltså de båda kvalgrupperna fastslagna.

Någon som har sett Tre Solar, den svenska kalkon-kult-rullen med Lena Endre och Kjelle Bergqvist? Zlatans utsläppta frilla i kväll var i stort sett en kopia av herr Bergqvists rollfigurs barr.

Fortfarande sugen på hockey, trots att VH:s säsong är över? LG Sports sänder två godbitar de närmsta dagarna, nämligen Play Off 2-matcherna Östersund-Karlskrona torsdag kväll och KRIF-Enköping på lördag. Man sänder också en eventuellt tredje och avgörande match från Kallinge på söndag.

John Wikberg, redaktör på en av Sveriges största fristående hockeybloggar, dragskott.nu, uppmärksammar att Calle Brattenberger stannar i Vimmerby. Hans artikel har rubriken "Klassmålvakten stannar i sensationslaget - det är svårt för smålänningarna att få en bättre målvakt". Du läser hela inlägget här.

I dag (torsdag) drar kvalserien igång för grann- och samarbetsklubben Åseda IF, för att hålla sig kvar i division 2. Mölndal, Kalmar och Sölvesborg står för motståndet. Inte alls en omöjlig uppgift.
Tyvär kan man ju inte på något sätt påstå att Åseda var med i matchen i division 2 i år. Tre segrar på 30 matcher och 58-140 (-82) går inte att prata bort. Men laget som vi känner är bättre än så och jag tror ändå att de, med sin grundkapacitet och rutin från spel i tvåan, har bra chans att klara sig kvar via kval. Lagen de har lottats ihop med i sin kvalgrupp är på intet sätt några lag att skrämmas av – två stycken tvåor i Alltrean och en trea. Det här är dessutom lag som under säsongen spelade jämna matcher med lag som HA74, Skilingaryd m.fl.
  - Mölndal vann sin division 3-serie i förkrossande stil (13 segrar på 14 matcher och +102 i målskillnad) och kommer förmodligen bli det hårdaste motståndet för Åseda. Intressant att Åseda-fostrade poängmaskinen Martin Petersson (har även gjort en säsong med kommunkonkurrenten Lenhovda) spelar i Mölndal. I Alltrean, när motståndet hårdnade, var Mölndal mer beskedligt och placerade sig på andra plats (efter Töreboda). Laget vann "bara" nio av 16 matcher. Man har massor med comebackande spelare i laget, som Åseda, med sin grundträning, borde kunna köra ifrån. Tror att VH-utlånade centern, Andreas Lundgren, kommer bli yr i huvudet av alla åttor han kommer att åka runt motståndarna i kvalserien.
  - Sölvesborg vann visserligen G-serien, men känns ändå ganska svagt. I Alltrean vann man bara sju av 16 matcher och kom tvåa efter Glimma. Här finns visserligen mycket rutin, men många av gubbsen har också en del år på nacken. Bara det att föreningen på sin hemsida har Sweden Rock Festival som huvudnyhet före klubbens kvalspel, säger väl en del om ambitionerna?
  - Kalmar tror jag inte har något att hämta i kvalserien. Laget kom visserligen tvåa bakom namnkunniga Ljungby HK i division 3 F. I Alltrean B tappade laget poäng i närmare hälften av matcherna och hamnade på -2 mål efter 16 omgångar (EDIT: En uppretad Kalmarsupporter, som tycker att jag har noll koll som inte tror på Kalmar, noterade att jag hade gjort det fatala misstaget och inte skrivit 14, som är det rätta antalet omgångar - härmed är en ursäkt och tillrättaläggelse gjord) och blev trea bakom Glimma och Sölvesborg.

IK Oskarshamn skickade in tre mål på drygt sex minuter i slutperioden mot BIK Karlskoga i kväll (seger med 3-1) och vägen till Play Off-plats ligger nu både grusad och väl saltad för grannkommunens stolthet. Otroligt starkt att man bara kan bortse från all skit som har varit runt klubben under de senaste månaderna och istället fokusera på sitt jobb. Dessutom med en trupp som på papperet känns svagare än vad den har varit de senaste säsongerna. Fredrik Söderströms betydelse för detta ska man verkligen inte bortse från.

Åseda IF inleder redan i kväll med en förmodad nyckelmatch - Mölndal borta - och vi håller alla Lundgrenska tummar vi bara har. Segrande lag i kvalserien är klart för division 2.

I dag kör alltså Play Off 2 till Allsvenskans Kvalserie igång. Och vilka höjdare:
Östersund-Karlskrona
Olofström-Björklöven
Enköping-Kallinge/Ronneby
Huddinge-Asplöven
Men detta återkommer vi mer till under dagen.

.

Kommentarer
Postat av: Vikare

Trevlig läsning i vt idag, Välkommen hem Georgsson& Hedblad!!

Firma Johan, Ström,Ekström får ni mer en gärna behålla.

2012-03-01 @ 09:17:42
Postat av: Hasse

Hahaha.... de säger ju absolut ingenting i den intervjun, som inte vilken kontraktslös spelare som helst säger. Det enda konkreta som sägs är Georgsson som säger att "Vimmerby är hetast" och att de inte stänger NÅGRA dörrar. Men dröm vidare. Visst kan det bli så att de hamnar i VIK till slut men för att hitta "trevlig läsning" i den artikeln måste man ha riktigt bra VIK-fantasi.

2012-03-01 @ 10:06:47
Postat av: Berg

Det är väl snarare ett underbetyg till VIK om de går upp och inte lyckas få Georg & CO att spela där nästa säsong, med tanke på deras jobb och pendling. I så fall är det något rejält som skurit sig dem emellan.

2012-03-01 @ 10:32:03
Postat av: Vik

Ser helst att Johan kommer hem eftersom han är egen produkt.Hedblad är ok,men borde kunna sikta uppåt.Georgsson??

2012-03-01 @ 13:17:36
Postat av: Berg

Sticker en sticker nog alla, oavsett var de spelar så kommer klubben som får dem att vara glada. :)

2012-03-01 @ 19:36:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0