Stark vändning av Vimmerby i tredje perioden

Vimmerby Hockey tog en stark bortaseger mot topplaget Kallinge-Ronneby i kväll. Tack vare en stark tredjeperiod, där man gick från 1-2 till 4-2 på drygt tio minuter, bärgades tre poäng.
Vimmerbys seger var helt i sin ordning. Den första perioden var jämn, tempofylld och chansrik. I den andra perioden tog KRIF över spelet, medan Vimmerby var klart starkare i den tredje (även om förarbetet til Emil Georgssons 3-2-mål i numerärt underläge var en delikat bjduning av KRIF-försvaret). Efter Kallinges 3-4-reducering tog man ut målvakten, men var aldrig riktigt nära att kvittera.

Man ska nog vara glad över att man inte tippade resultaten i Allettan i kväll, då både Vimmerby, Skövde och Mariestad knep poäng av topplagen Kallinge, Karlskrona och Olofström. Den trippeln hade man nog knappast hittat.

Trots bottenlagens skrällar mot lagen där uppe, blev de fyra play off-lagen helt klara i dag. Detta på grund av Vita Hästens säkra seger mot Kristianstad. Inget play off för den suveräna seriesegraren av Division 1 F alltså. Ajajaj...

Kallinge-Ronneby IF - Vimmerby Hockey 3-4 (1-1, 1-0, 1-3)