Överklagande inskickat av Nittorp och Gislaved

Kvalserie E: Gislaved, Grästorp, Grums, Hammarö och Västervik.
Kvalserie F: Pantern, Kungälv, Varberg, Tyringe och Nittorp.
Åtta omgångar och de två bästa lagen från varje kvalserie spelar i division 1 kommande säsong. Kan VIK verkligen bomma den här jättechansen? Jag hoppas verkligen inte det.

Maskhållning modell 7XL står Västervik IK:s tränare Mattias Karlin för. Efter att ha fått besked om att VIK placeras i E-seriens kvalgrupp (alla förväntade sig att Nittorp och Västervik skulle placeras tvärtom) måste han ha haft svårt att inte jubla sönder telefonen när han blev intervjuad av Västerviks Tidningens reporter. Han gjorde dock så gott han kunde för att inte låta allt för glad och ta ut något för givet, genom att bland annat haspla ur sig:
– I den här serien har vi inte riktigt koll på något lag och Grums har exempelvis gått som tåget i sin serie. Men det ska bli roligt att få åka en annan väg till matcherna än söderut i alla fall.
Humor på hög nivå!

Förbundet måste ha gått nitiskt på antalet mil till bortamatcherna innan man bestämde sig för vilken av grupperna man skulle placera Västervik och Nittorp i. Eller så är det någon klubb som har lobbat extremt hårt för att få till den här serieindelningen? Precis som det ryktas ha varit i fjol...
- Nittorp har nämligen 70 mil i bortaresor i F (hade haft 71 mil i E).
- Västervik har 124 mil i bortaresor i E (hade haft 135 mil i F).
Ytterst marginella skillnader, med andra ord (ja, jag inser att det kan skilja sig för övriga lag också, men har inte orkat räkna på det).
Att man däremot nekar Nittorp och Gislaved två glödheta derbyn (skiljer drygt tre mil mellan orterna) är ganska anmärkningsvärt och jag tror inte att man är speciellt glada i den lilla orten i Tranemo kommun i dag.
Inte helt oväntat lämnade både Nittorp och Gislaved in överklaganden till förbundet kring denna indelning och man inväntar svar. Men besluten kommer självklart inte att ändras.
I den här landsändan tackar vi och tar emot – och hoppas på avslag. Vi hade lite flyt med indelningen i fjol och nu var det Västerviks tur. Och vi vill inget hellre än att få glödheta derbyn hit i stället – då i form av division 1-derbyn nästa säsong.

Men vi kanske inte ska räkna in avancemanget riktigt än:
- Grästorp lyfte sig rejält i Fortsättningsserien, där man vann åtta av 15 matcher. Man var med ända in i slutomgångarna och slogs kring strecket. Får dras med favoritskapet i Kvalserien E.
- Gislaved kommer också från ettan och har både formerat lag, anpassat träningar och haft siktet inställt på kvalserie sedan två månader tillbaka. Fyllde i sista stund på truppen med David Halvarsson (ex HV71 och Timrå), GSK-ikonen med gott om allsvensk rutin, Torbjörn Gustafsson, samt finske kvicksilvret Anton Fogström.
- Grums säger själva att man har ett mycket bättre lag i år, än vad man hade i fjol (då man kom trea i Kvalserien och tog poäng mot Vimmerby). Tokkrossade allt motstånd i div 2 Västra B, där man tog 81 poäng på 30 matcher, hade +101 i mål och var 23 poäng före tvåan.
- Hammarö var laget som var just tvåa i den serien. Visserligen placerade de sig före både Munkfors (f.d. div 1) och Karlskoga (i Kvalserien i fjol), men Hammarö kan vi helt räkna bort. Kommer inte ta många poäng.

Okej, hur går det då i de båda kvalserierna? Jo, så här:

1) Grästorp
2) Västervik
3) Gislaved
4) Grums
5) Hammarö

1) Pantern
2) Kungälv
3) Tyringe
4) Varberg
5) Nittorp

Stenhårt mellan Kungälv, Pantern och Tyringe i F-serien, men jag tycker inte Tyringe har imponerat på slutet. I sista play off-rundan mot Boro hade man en hel del tur och laget såg ganska blekt ut.

Om man bara gör en ren pappersanalys, så har VIK även fått jackpot när det gäller spelordning. Även om ingen skulle våga säga det offentligt, så är de tre första matcherna sådana där Västervik självklart kalkylerar med (och bör ta) tre segrar och nio poäng. De tre avslutande omgångarna är däremot desto tuffare, om det inte redan är avgjort då. Så här är VIK:s spelschema:
4/3 Hammarö (b), 7/4 Gislaved (h), 11/3 Grums (h), 14/3 Grästorp (b), 18/3 Hammarö (h), 21/3 Gislaved (b), 25/3 Grums (b), 28/3 Grästorp (h).


.


Kommentarer
Postat av: Tackar!

Underdog passar Tyringe utmärkt!

2012-02-29 @ 04:06:29
Postat av: Mupp

Att du orkar lägga sån energi på vik om du nu vill så väl ? Du skriver om karlin etc att han "snackar skit" !! Du är en **** och vi vikare kommer alltid hata både dig och VH hockey!!

2012-02-29 @ 08:57:41
Postat av: Palmer

Vore kul att belysa eller kanske argumentera lite angående denna artikeln och de regler som gäller.!



http://www.aftonbladet.se/sportbladet/spel/article14443865.ab

2012-02-29 @ 09:59:37
Postat av: Mattias O

Mupp > Den finns väl ingenstans som det har skrivits så mycket positivt om VIK den här säsongen som i den här bloggen. Vi ska väl istället vara glada att folk engagerar sig och skriver om Västervik för det finns ju inte så många andra ställen. Jag tror faktiskt du är helt ensam om att hata allt och alla i Vimmerby. Ditt inlägg var faktiskt ett av de sopigaste som jag har läst. Du är nog ganska ensam när du skriver ”vi vikare”. Tack för en bra blogg och lycka till Vimmerby (förutom mot oss nästa säsong) :)

2012-02-29 @ 12:25:57
Postat av: Hasse

Vad fan gör du här då om allt är så dåligt med Vimmerby och den här sidan???

2012-02-29 @ 13:00:57
Postat av: wvb

Dina uppgifter om hur långa resorna är stämmer inte, kolla gärna en gång till så får du nog ett annat resultat.Gislaved valde med öppna ögon att spela i E-serien trots längre resor. Den här säsongen är inte avslutad än, alltså tillhör G-ved E med dess regionindelning och ska kvala i E.Det finns inte ett argument som håller att Nittorp ska spela i E.Resor,nordligaste laget och geografiskt säger V-vik E. Som sagt, Gislaved spelar i E och ska räknas tillhöra region E. Eller skulle V-by och Västervik ha spelat i samma serie förra året? Så lät det inte här på bloggen då.Och antydningarna att "något" lag

har lobbat förra året och i år hoppas jag att du har belägg för.Annars är du verkligen ute och cyklar.

2012-02-29 @ 13:23:17
Postat av: Jorma

Som Oskarshamnare följer jag hockeyn i regionen med stort intresse. Tycker denna blogg är mycket bra och fyller upp det som Vik t ex inte erbjuder. Vilka pinsamt dåliga sidor Vik och deras supporterklubb visar upp. Tack VH-bloggen för att ni finns.

2012-02-29 @ 14:04:28
Postat av: Hasse

wb: Antingen kan du inte läsa eller så är du full när du skriver dina inlägg. Vad tar du upp Gislaved för? Det enda som det skrivs om är ju i vilken serie Västervik och Nittorp skulle placeras i. Om de skulle kanske byta serie. Det är väl självklart att Gislaved och Grästorp ska spela i E och Kungälv och pantern i F. Sedan är det ju en geografisk uppdelning precis som det var flörra säsongen. Om du har andra siffror på resorna så kan du väl skriva dessa så att vi andra får se sanningen då!!! Är det nån speciell sjukdom som har drabbat en del VIKfans eftersom ni alltid alltid alltid måste fokusera på det som är negativt???

2012-02-29 @ 14:23:47
Postat av: Åsedabo

Klart bästa hockey bloggen anser jag. här kan du följa både vh och andra lag. och sen skrivs det även om div 2 i mellan åt och det är det inte någon annan som gör. och gör dom det så är ändå bloggen inte bra och läsvärd. så av med hatten för denna bloggen. Hoppas du forsätter i denna stilen och skriver massor, det är ju nämligen höjdpunkten på dagen att gå in och se om du släpp någon ny.

2012-02-29 @ 16:49:01
Postat av: Göteborgare

Ja precis , den här bloggen är väldigt bra. Humor, fakta, snabb, saklig, å så lite glimten i ögat igen.

Synd bara att vissa måste penetrera petitesser.

Men hav tröst bäste bloggare;

Att märka ord är den svages sätt att hävda sig.

2012-02-29 @ 17:04:16
Postat av: Pontus RBF

Men du Jorma. Har du ens någon koll på vilka som är medlemmar i RBF? Hur kan du säga något så patetiskt som att det är "Supporterklubben" som visar upp dåliga sidor?



Vad jag vet så har inte RBF haft någon medlem som har gjort något form av övertramp efter som det inte är så många medlemmar.



Tänk dig lite för vad du säger.



Sedan kan jag bara öppet be om ursäkt för alla som håller på och spyr galla över det som sägs, tycks och tänks på denna bloggen.

Jag tycker personligen att det är kul att kunna läsa lite om VIK någon stans även om det bara är skvaller eller dylikt.



Jag hoppas även på att de "Förnuftiga" läsarna på denna bloggen inser att de som spyr galla gömmer sig bakom fake- namn och dolda identiteter.



Keep up with the good work.



/Pontus Västervik

2012-02-29 @ 17:25:58
Postat av: Peter

Personligen tycker jag att det här är en jävla ointressant skitblogg som bara skriver en massa om ointressanta Vimmerby.

2012-02-29 @ 18:11:47
Postat av: Thomas

Till Peter: Men ändå måste du gå in och läsa och kommentera i bloggen, hmm vet inte hur man ska tolka det, skitsofreni(hur d nu fan stavas)kanske

2012-02-29 @ 18:26:28
Postat av: RRC (Västervik)

Personligen uppskattar jag den här bloggen. Förstår inte kritiken alls.



Skulle vara kanonkul - och ekonomiskt bra - om Vimmerby och Västervik kunde hamna i samma div I-serie nästa säsong. Om, alltså.

2012-02-29 @ 18:36:21
Postat av: vh

Hoppas på att det blir RIKTIGA derbyn nästa säsong och fulla hallar.

2012-02-29 @ 18:56:54
Postat av: Berg

Tycker synd om Pontus som direkt efter sitt inlägg fick ett sånt där inlägg av Peter.

2012-02-29 @ 19:30:02
Postat av: bokaj

Jublar man i Västervik??? Märkligt isf för de har dragit en riktig nitlott. Inte en chans att de klarar Grästorp och Grums. Även Gislaved kan bli för svåra. I den andra gruppen hade VIK lätt gått vidare!!

2012-02-29 @ 20:02:38
Postat av: Christer Lindfors

Peter det är Vimmerby den här bloggen egentligen handlar om, men Micael är bussig och låter oss få veta lite vad som händer i andra klubbar och det är därför den här bloggen är så jävla bra!



Personligen tycker jag att du Peter kan logga in på en för dig intressantare blogg, så slipper vi dina ointressanta kommentarer!



2012-02-29 @ 20:03:37
Postat av: Jorma

Pontus RBF@ Det är sidan (hemsidan) jag menar. Inte medlemmarna. Där har jag ingen negativ åsikt.

2012-03-01 @ 14:09:25
Postat av: wss

Angående den här sidan tycker jag den är trevlig att läsa trots jag håller på VIK. Vad det gäller VIK så finns det ingen sida som levererar i närheten av kvalité både vad det gäller redaktionellt material som läsar kommentarer. VIK sidorna brukar bara vara gnäll och trams tyvärr. Heja VIK!

2012-03-01 @ 20:36:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0