Västervik med ena benet i Kvalserien

Västerviks IK skaffade sig i kväll ett utmärkt utgångsläge för att ta sig till Kvalserien till division 1. Laget vann med 3-1 borta mot Limhamn och har nu två chanser på hemmaplan (lördag och ev söndag) på sig att vinna den enda matchen ytterligare som krävs. Andreas Bergström gjorde två mål och Niclas Heed 1+1.

Kvalspecialisterna från Landsbro, Boro-Vetlanda HC, manövrerade ut seriesgerarna i division 2 Södra B, Tyringe, med övertygande 5-2 (4-2 i den andra perioden). Löfgren, Grändevall, Josefsson, Rytting och Kolpakov (i öppen kasse med två minuter kvar) målskyttar. Oj, vad favorittynga Tyringe måste känna sig pressat inför helgen. Det vore en Flopp de Luxe om de hårdsatsande skåningarna inte ens skulle ta sig till Kvalserien. Men jag kan tänka mig att man jublar i Västervik, om så skulle bli fallet. 733 personer tittade på.

Såg stora delar av Nittorp-Värnamo på webben och sifforna (5-2 till hemmalaget) speglade matchen ganska väl. Värnamo skapade lite nerv i inledningen av den tredje perioden, då Niclas Ahlqvist reducerade till 3-2, men sedan var Nittorp det bättre laget. Värnamo förvånansvärt blekt, med tanke på vad laget har visat upp den senaste tiden.

Alvesta-Varberg slutade 0-1, sedan ASK pressade på rejält i tredje perioden. Det matchvinnande målet kom redan i den första periodens fjärde minut. Nu blir det enormt svårt för Alvesta att greja detta. Ska nykomlingen Varberg lyckas gå hela vägen?

Returer på lördag och eventuell avgörande match på söndag.