Inför eftermiddag, IKO-ekonomi och SM-vecka...

Här kan du läsa vad fyra av landets division 1-experter tror om eftermiddagens match mellan Olofström och Vimmerby:
http://www.dragskott.blogspot.com/2012/01/dragskottnu-tippar-sondagens-matcher-i_9181.html
http://bloggomhockey.blogspot.com/
http://blogg.liviomonas.se/
http://www.nsd.se/blogg/bloggare.aspx?blogg=4873812

Fantastisk denna SM-vecka i Östersund, som SVT hårdbevakar. Här har man kunnat se allt från skidorientering och taido till styrkelyft, squash och snöskoter. Just nu sänder man exempelvis 10 000 meter masstart skridsko för herrar. Själv väljer jag istället att kolla när den nymålade väggen i källaren torkar.

Först Borås, Nybro och Skövde. Nu är det visst Oskarshamns tur att ligga lite skrynkligt till med ekonomin. Klubben gick in i den här säsongen med ett underskott på 1,3 miljoner. Om skulden inte är reglerad senast den siste april, kommer IKO (som i dag spelar på dispens - inte elitlicens) att tvångsdegraderas och därmed kastas ut ur allsvenskan. Och det verkar tyvärr inte direkt ha blivit bättre under innevarande säsong.
IKO har, enligt sina egna noteringar, omkring 900 000 kronor i förfallna fakturor till Oskarshamns kommun, främst kopplade till Arena Oskarshamn.
För att komma till rätta med bekymren vädjar nu klubben till kommunen att avskriva dessa skulder.
”Jag har svårt att se att föreningen skulle överleva en tillvaro i division 1 med de skulder som finns. Enda utvägen skulle kort och gott bli konkurs”, säger klubbchefen Martin Svensson.
Barometern/OT har en utförlig artikel på sin hemsida. Läs den här.

Undrar hur många biljetter man hade sålt till Karlskrona seriefinal mot Vita Hästen, om man hade haft obegränsad publikkapacitet? 6000? 8000?

Jäklar vilken viktig Allettan-omgång i eftermiddag för vissa av lagen. Kristianstads bortamatch mot Skövde har lite av ödeskaraktär över sig. Förlust där, samtidigt som Kallinge slår Mariestad borta, så är nog topp fyra cementerad. Å andra sidan: Säg att Kristianstad och Mariestad vinner, samtidigt som Vimmerby skräller mot Olofström. Då har vi lag tre till och med sex inom två poäng.


Kommentarer
Postat av: Kotten

Du snackar om andra klubbars ekonomi, bry dig inte om dom.. Tänk på eran ekonomi istället!! Hur är det ställt med eran ekonomi, varför går ni inte ut med den.. Tror inte ni ligger så långt efter klubbarna som du nämner.. Rätta mig gärna om jag har fel!!!

2012-01-29 @ 13:37:40
Postat av: Micael

Kotten:

Både i bloggarkivet och i arkivet på hemsidan, så hittar du redovisning av Vimmerby Hockeys ekonomi, som presenterades av styrelsen på medlemsmötet den 14 november. Föreningen hade då inga leverantörsskulder och vad som sades i övrigt var bland annat:



"Budgeten för säsongen 2011-2012 är lagd för att ge ett överskott på 160 000 kronor och i dag ligger man bättre än budget på i stort sett alla poster – försäljning, entréintäkter, medlemsavgifter, intäkter från pantstationen, spelarkostnader och sponsorintäkter. Enda posten där det kärvar lite är materialkostnader (främst klubbor), men där kommer en del åtgärder att göras.

På intäktssidan har föreningen inte budgeterat för spel i Allettan. Om laget tar sig dit skulle det sannolikt innebära ett betydande nettotillskott. Utanför budgeten ligger också intäkter från Idrottskortet."



Vad gäller andra klubbars ekonomi, så redovisas bara det som är aredovisat av klubbarna själva samt som kan vara av intresse för den här bloggens läsare.

2012-01-29 @ 14:01:19
Postat av: Fula fiskar

Hur förklarar du då att ni inte betalade ut lönerna till spelarna förra året ?

Alla vet om att ni sköt på dom flera månader efer jul och vissa så långt som efter säsongen efter mycket om och men!!

Hur kan man svika sin publik genom att skicka hem deras supporterspelare ??

2012-01-29 @ 14:13:38
Postat av: Erik

Du som kallar dig Fula Fiskar. Vad menar du? Vad fan har skjutna löneutbetalningar förra året med klubbens ekonomiska resultat just nu att göra??? De är ju som att fråga sig hur Vita Hästen kan satsa som dom gör när de gick i konkurs 1996. De e väl tur att du inte blev ekonom. Men jag kan iallafall hålla med dig om supporterspelaren. De e sanslöst!

2012-01-29 @ 14:52:05
Postat av: stefan

Till alla nötter:

Hur kan ni klaga på Micke som bara skriver om en intressant händelse i när regionens sport värld och till och med har mage att ifrågasätta vimmerbys ekonomi som är god...

Om ni vill veta hur god så får ni som alla andra vänta tills års bokslutet kommer....

Dessa undanröja kommentarer kan ni lägga på lappas blogg där dom kanske får något intresse...

2012-01-29 @ 18:31:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0