Vimmerby förnedrat i Mariestad

Vimmerby Hockey åkte på en rejäl överkörning i kväll. Efter halva matchen ledde Mariestad den dittills jämna matchen med 4-3. Vid full tid visade tavlan 10-4.

- Det känns både tomt och konstigt. Det här var en väldigt konstig match. Vi spelar med huvudet under armen i andra perioden och de kontrar sönder oss, säger VH:s assisterande tränare, Nicklas Oskarsson, efetr kvällens brakförlust med 10-4 borta mot Mariestad.
- I den andra perioden har vi skott i stolpen, missade frilägen och även missat öppet mål, men lyckas inte få in pucken. Samtidigt vänder de enkelt på oss och utnytjar varenda läge.
- Förlusten är inget att säga om. Det här var en enormt märklig match, som vi kommer att glömma direkt. Än finns det masor med poäng att spela om och vi har absolut inte gett upp, avslutar Oskarsson.

----------------

Mariestad BoIS-Vimmerby Hockey 10-4 (2-2, 6-1, 2-1).
Skott: 35-33 (13-13, 10-12, 12-8).
Utvisningar, Mariestad: 5x2 min, 1x10 min. Vimmerby: 3x2 min.
Publik: 1193.
Domare: Ulrik Lindh, Ljungby.

Första perioden:
0-1 (01.26) Simon Casselstrand (Alexander Andersson), sp 5/4
1-1 (07.17) Filip Engqvist (Joel Backsten, Linus Engqvist), sp 5/4
2-1 (07.25) Johan Lööf (Johan Andersson, Emil Wallgren)
2-2 (11.00) Björn Jonasson (Jim Nordh, Shawn Snider)

VH fick bästa möjliga start på matchen, då Simon Casselstrand skickade in en retur redan i den andra minuten. Vimmerby ägde de första fem minuterna av matchen, fram till lagets första utvisning (Patrik Bengtsson som har åkt på båda). BoIS var effektivt i pp och gjorde mål med sex sekunder kvar av utvisningen. Därefter hann VH knappt formera sina styrkor innan det var dags igen. För bara åtta sekunder efter kvitteringen kom Mariestads ledningsmål. Tekning, passning och en handledare från blå linjen. Skottet såg inte helt otagbart ut, men till Robin Anderssons försvar ska sägas att pucken tog en konstig väg och även studsade lurigt.
Desto mer distinkt och vackert var Björn Jonassons 2-2-mål, som föregicks av riktigt klapp-klapp-spel. Shawn Snider kom in i zonen och droppade till Jim Nordh. Han drog en diagonalpassning till Björn Jonasson, som elegant satte pucken.
En jämn period, som rättvist slutade oavgjord.

Andra perioden:
3-2 (00:21) Ronny Johansson (Filip Törnqvist, Daniel Johansson)
4-2 (05:23) Viktor Torstensson (Jonas Pontusson, Eddie Davidsson)
4-3 (07.33) Pierre Gustavsson (Simon Casselstrand, Marcus Schelin)
5-3 (11.01) Ronny Johansson (Eddie Davidsson, Viktor Torstensson)
6-3 (12.42) Eddie Davidsson (Martin Westberg, Viktor Torstensson), sp 4/5
7-3 (14.05) Ronny Johansson (Karl Helmersson)
8-3 (14.56) Filip Törnqvist (Eric Svensson)

Vimmerby Hockey blir förnedrat och faller ihop totalt under den andra halvan av den andra perioden. Hemmalaget vinner perioden med 6-1, trots att VH vinner skotten med 12-10?!?!?!. Mariestad gick från 4-3 till 8-3 på tre minuter och 55 sekunder. Fyra mål på under fyra minuter alltså. Då fick VH-målvakten Robin Andersson nog och ersattes av Calle Brattenberger.
- Det här var det märkligaste period jag har sett i hela mitt liv. Vi vinner skotten, vinner tekningarna, parkerar stundtals i deras zon och har nog minst 65-35 i puckinnehav, men de vinner peridoen med 6-1, säger VH:s assisterande tränare, Nicklas Oskarsson.
- Vi gör pojklagsmisstag i anfallszon. Vi går bort oss, så det nästan är pinsamt. Alla deras mål har kommit på enkla vändningar, där de har kommit tre mot två eller två mot en. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
- Det sjuka är att det ändå inte känns kört - trots att vi ligger under med fem mål. Om matchbilden fortsätter så här och vi har samma utdelning i den tredje perioden som Mariestad hade i den andra, så kan vi lika gärna vinna med 9-8. Helt galet, avslutar Oskarsson.

Tredje perioden:
9-3 (00.31) Viktor Torstensson (Martin Westberg, Jonas Pontusson)
10-3 (11.08) Johan Persson (Filip Törnqvist, Ronny Johansson)
10-4 (19.59) Jim Nordh (Shawn Snider, Johan Andersson)

När Mariestad får 9-3 direkt i inledningen, så är matchen helt körd. Den tredje perioden blir en enda lång transportsträcka mellan två lag som mest längtar efter att få kliva in i duschen.