Real-seger, Robin-poäng och Kumla-antiklimax

Real Västervik tuffar vidare mot division 1. I kväll vann laget med 5-3 hemma mot Alvesta och amerikanska nyförvärvet T.J. Guidarelli svarade för tre målgivande passningar i sin premiär. Just nu är det Västervik-Skara i förkvalet. Och jag tror att det är betydligt mer hälsosamt att få möta just Skara än att stöta på Motala (som i dagsläget ligger åtta i A-serien, en poäng bakom Skara) i ett ovisst dubbelmöte. Skara har varit bedrövligt på slutet, medan Motala har radat upp starka insatser (fyra segrar och en uddamålsförlust på de fem senaste). I onsdags blev det exempelvis bortaseger med 7-4 mot serietvåan Ulricehamn. Imponerande! Inte minst med tanke på föreningens ekonomiska läge och med tanke på allt som har varit kring klubben (spelare som Johan Hedberg och Viktor Ringberg har lämnat, ordförande Lindström har avgått etc).

Globetrottern Robin Bergström gjorde i dag sin första match för Nynäshamn. Visserligen slutade det med 2-4-förlust hemma mot Nacka (avgörande målet i tom kasse) men Robin assisterade till Nynäs första mål.

IK Oskarshamn svarade för en sjuk vändning i kvällens allsvenska hemmamatch mot Rögle. När nästan halva den tredje perioden hade gått, låg IKO fortfarande under med 0-3. Då reducerade Samuel Löfqvist till 1-3 och Jocke Hagelin gjorde 2-3 och 3-3 inom loppet av 17 sekunder i den näst sista matchminuten. Sedan avgjorde Evan McGrath med 54 sekunder kvar av overtime. Mäktigt!

Kumla-Mjölby: 71-21 i skott, 2-4 i mål och 133 pers på läktaren. Normalt?

I kvällens andra match i Division 2 Södra B (utöver VIK-Alvesta) vann Värnamo mot Boro med 6-3. Synd att anklaga Vetlanda-/Landsbrolaget för att vara stabilt.

I Fortsättningsettan E slog Tranås Gislaved med 7-2 (4-0 i sista perioden). Serieledande Arboga ska nog skicka en blomma till Mjölby. Tack vare MHC:s seger mot Kumla, gjorde det inte så mycket att Arboga loosade mot Grästorp med 3-2. E-serien drar dock ihop sig. ”Bara” sju poäng mellan andra- och femtelaget (första under nedflyttningsstrecket). Och Grästorp (femman) känns starka nu…

Fortfarande två poäng mellan topplagen Mörrum (24 p) och Nybro (22 p) i F-serien. Stabila segrar för båda lagen i kväll (Mörrum-Helsingborg 5-1 och Nybro-Pantern 6-1). Kan inte sluta imponeras över Vikings. De gör det osannolikt bra med tanke på förutsättningarna. Håller alla tummar jag kan.

Vimmerby, Västervik och Nybro tillsammans i F-serien 2012-2013. Hur kul vore det inte med en division 1-serie som är lika het i Kalmar län nästa säsong, som den är i Blekinge den här säsongen?

.


Kommentarer
Postat av: Jocke

Vore jäkla kul med dom 3 lagen i div1 nästa säsong!

Tyvärr ser jag inte i dagsläget att VIK har kapacitet att gå upp.

Tittar man på spelarmaterialet så kanske det ser bra ut.....men på isen ser det stundtals illa ut.

Speciellt försvarsspelet.

2012-01-21 @ 09:56:31
Postat av: Stoffe

Är inte så insatt i det här med serieindelning, men låt oss säga att Vik går upp i ettan. Det är väl ändå inte säkert att vi hamnar i samma serie eller?

2012-01-21 @ 12:11:34
Postat av: Micael

Nä, inte alls. Det beror till största delen på vilka lag som går upp/åker ur Allsvenskan och division 1.

2012-01-21 @ 13:14:42
Postat av: till Micke

Sådär ska de låta! Hoppas verkligen VIK, Nybro,Vimmerby spelar i samma serie nästa år. De är rädddningen för dessa klubbar på sikt!.

Börjar gilla Vimmerby mer och mer!

2012-01-22 @ 09:06:56
Postat av: RW

Det ska mycket till för att förbundet inte skulle sätta VIK (OM de nu går upp)i samma serie som V-by (E eller F). Vi ligger fem mil från varandra.Till skillnad fån div.1 kvalet som styrs av strikt geografiska regler(som förra året), så kan förbundet dra strecket mellan de två serierna rakt över, diagonalt åt ena eller andra hållet så att det passar med antalet lag.Det har inget med vilken kvalgrupp man spelat i.

2012-01-22 @ 11:34:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0