Skövdes skulder uppe i 3,4 miljoner

Förra veckan kallade Skövde IK:s ordförande, Stig Kronberg, till presskonferens. Där berättade han att klubben hade två miljoner kronor i skulder och att man därför hade lämnat in en ansökan om företagsrekonstruktion till tingsrätten.

I dag tillkännagav rekonstruktören, advokat Allan Saremalm, att skulderna i själva verket uppgår till 3,4 miljoner kronor. Klubbchef Mikael Hjerpe förklarar detta med att dessa tillkommande skulder ansågs som ”långsiktiga” och därför inte fanns med vid den första redovisningen.

I och med att skulderna nu visar sig vara dramatiskt större än tidigare, måste Skövde IK få fram ungefär en miljon kronor för att klara sin del av rekonstruktionen. Därtill ska läggas kommande återbetalningar till statliga lönegarantin, som har tagit över ansvaret för spelarnas löner.

En kampanj med namnet ”Aktion Rädda Skövde IK” har nu dragits igång, där stora sparbössan går runt bland privatpersoner och företag. Vi är många som verkligen håller tummarna för att detta kommer att lyckas.

Skövde Nyheter har en utförlig artikel om SIK:s kris på sin hemsida. Du hittar den här.


Kommentarer
Postat av: Fredrik

Långsiktigt ansvar för ekonomin verkar inte vara ishockeyklubbars högsta prio.

2012-01-23 @ 20:21:28
Postat av: Nisse

Om det blir ackordsuppgörelse flyttas väl Skövde ner en division. Det har ju blivit så med andra lag som gjort detta tidigare genom åren.

2012-01-24 @ 07:05:31
Postat av: Hazze

Löner...? Varför ska spelare på hobbynivå ha lön? Det är ju rent löjligt, löner har man i Elitserien och Allsvenskan.

2012-01-24 @ 18:01:27
Postat av: Joakim

Till Hazze:

" Löner...? Varför ska spelare på hobbynivå ha lön? " Då är du inte lite ute och cyklar med den typen av uttalande. Division 1 hockeyn är numera dels på en bra nivå inte bra sportsligt utan även ekonomiskt. Både stora och små sponsorer sponsrar och de flesta klubbar i division 1 omsätter mellan 5-10 miljoner på en säsong. Visst det finns undantag som exempelvis Karlskrona som omsätter över 20 miljoner. Problemet är att många klubbar i division 1 tar sig vatten över huvudet och inte har en organisation för att kunna hantera sina intäkter. För att kunna konkurrera med större klubbar så hamnar man totalt fel i både spelarköp, löner och i marknadskommunikation. Kontentan är att man chansar lite väl mycket. I Skövdes fall så har man trampat vidare trots skulder vilket tyder på en chansning från ledningen om att " Om vi går till allsvenskan så löser sig allt ". Problemet är bara att det blir ännu tuffare vilket vi har både Björklöven och Nybro som exempel på. De sistnämnda föll ju på detta grepp och där var de dyra resorna i Allsvenskan den stora boven. Sedan Nybro åkte ur allsvenskan efter säsongen 2008-2009 så har man hela tiden dragits med skulder som eskalerat och som är en surdeg från tidigare säsonger.

Att säga att division 1 är hobbynivå det är det absolut inte. I de större lagen så är det en del, visst inte många som har heltidskontrakt medans det vanligaste är att man har ett jobb eller pluggar vid sidan om.

2012-01-25 @ 10:23:27
Postat av: SL

Ett lönetak borde införas för spelare i div 1 o minst 50% från eget jobb , annars försvinner nog många lag från ettan.2 pers borde varje klubben ha kansli/adm ärenden , dessa borde ishockeyförbundet delvis betala , resten klubben o AF/försäkringskassan.

2012-01-25 @ 12:42:27
Postat av: Markus

Joakim



Du är ute och cyklar väldigt mycket nu. Hästen hade en omsättning på 11 Mille förra året. Och då ska man veta att dem är säkert topp 5.



Det är nog inte många klubbar som omsätter mer en 5 mille i Division 1 ska du veta. Karlskrona, Löven och Hästen är nog de enda klubbarna som ger ut en s.k lön. Även fast hela Hästenlaget jobbar på dagarna...

2012-01-25 @ 13:52:46
Postat av: Markus

Och när jag menar lön så menar jag inte bara en liten ersättningsbidrag som klubbar som Gislaved och dom gör.

2012-01-26 @ 15:27:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0