Rättvis seger för Karlskrona

Vita Hästen har gjort det. I kväll gjorde Karlskrona det. Nollade Vimmerby Hockey, alltså. KHK vann rättvist med 4-0 - inte mycket att snacka om. Den första och den sista perioden var jämn, men KHK överglänste VH under de mellersta 20 minuterna. De båda lagens målvakter var bäst i respektive lag. Kenny Källström, Roger Wahlqvist och Jonny Ågren bra i KHK. Patrik Bengtsson riktigt stabil VH-back.

Den första perioden var jämn, men hemmalaget lyckades få in ledningsmålet med fyra minuter kvar. KHK hade mer puck och mycket avslut på mål, men Vimmerby var vassa i spelvändningarna.

I den andra perioden var sedan KHK det bättre laget.

MÅL 1-0. Framför allt var man ruggigt mycket effektivare i numerärt överläge, då man också gjorde ledningsmålet.

MÅL 2-0. 2-0 kom i spel 5 mot 4 efter drygt fem minuter av den andra perioden (det andra backmålet).

Strax därefter fick VH chans med en man mer, men skapade egentligen ingenting.

Karlskrona har ett spelmässigt övertag, samtidigt är VH ganska samlat i defensiven.

MÅL 3-0. Bates Battaglia får på något obegripligt sätt med sig pucken och lobbar pucken över Bratten. Tur? Ja! Snyggt? Ja, sjukt!

Farlig VH-chans precis därefter. Lite som matchen i Vimmerby. Karlskrona är effektivt och utnyttjar sina chanser, Vimmerby överarbetar i avsluten.

Ledningen är dock inget att säga om. KHK spelmässigt klart bättre.

Martin Ågren vräker upp pucken på läktaren och åker ut för puck out. Spel 5 mot 4 för KHK.
Dåligt pp av KHK. VH fulltaligt.

Händer inte mycket i slutet av den andra perioden.
Fullt rättvis hemmaledning.

Nu kör vi sista perioden.

4 minuter spelade av tredje perioden. Det händer inte mycket. Korta byten av VH för att höja tempot.

Karlskrona är ett oändligt mycket stabilare lag i kväll än vad man var i Vimmerby för ett par veckor sedan. Att den matchen slutade 3-7 kändes helt overkligt, att KHK leder den här matchen med tre mål är däremot fullt rättvist.

07.04 spelat. Tekning i VH:s zon.

Oorganiserat spel. Händer inte mycket åt något håll. Lagen spelar sig fram till halvchanser, men avsluten är inte helt bra.

Jättechans för VH. Inbrytning framför mål men Leinonen räddar.

Ännu bättre reduceringschans. 3 mot 1 och Georgsson hade helt öppet mål. Både Hedblad och Ekis jublade för mål, men Timo Leinonen räddade på något outgrundligt sätt. Sanslös sidledsförflyttning. Wow!

VH pressar på ganska bra nu. 11.42 spelat och tekning i Karlskronas zon.

Billig utvisning på KHK:s Anders Grönlund. Spel 5 mot 4 för Vimmerby. 13 minuter spelade.

Fyra minuter kvar och hur stabilt som helst för Karlskrona.

Två minuter kvar. Spel 4 mot 4.

MÅL 4-0. Vimmerby har lagt av. Christian Magnusson fick lyfta in 4-0 lite för enkelt i den sista minuten.

Sammantaget: KHK är lite större, lite starkare, lite vassare och lite tätare - numret större över hela banan, helt enkelt. Tycker ändå inte att siffrorna 4-0 riktigt speglar matchen. Vimmerby gör en ganska bra insats men hemmalagets seger är ändå odiskutabel.
Men oj, vad det det drar ihop sig i tabellen. Olofström slog F-segraren Kristianstad, som nu ligger riktigt pyrt till (fyra pinnar och usel målskillnad från play off-plats, med sex omgångar kvar att spela). Skövde vann Skaraborgsderbyt borta mot Mariestad (Fredrik Strid gjorde 4-2 i tom kasse med minuten kvar att spela). Mariestad är nu plötsligt under strecket, tre poäng bakom KHK. Att Hästen slog Kallinge är väl inte så förvånande. Även KRIF balanserar nu på en riktigt slak lina. Men vilken rafflande avslutning vi får av Allettan Södra.

Karlskrona HK-Vimmerby Hockey x-x (1-0, 2-0, x-x)
1-0 (14.29) Mikael Aaro (Bates Battaglia, Anders Grönlund)
2-0 (25.40) Kenny Källström (Tomi Pöllänen, Bates Battaglia)
3-0 (34.16) Bates Battaglia (Kristoffer Söder, Tomi Pöllänen)
4-0 (19.03) Christian Magnusson
Skott: 41-22 (18-8, 11-6, 12-8)
Utvisningar, Karlskrona: 3x2 min. Vimmerby: 4x2 min.
Publik: 2 674