Kristianstad avgjorde i overtime

Vimmerby Hockey fick med sig en poäng hem från mötet med Kristianstads IK. Men VH hade seriegrarna av F-serien rejält i gungning och ledde en bra bit in i tredje perioden. Detta var tredje Allettanmatchen i rad där Vimmerby tar poäng.

Den första perioden var jämn (förutom inledningen som hemmalaget ägde), VH hade ett litet övertag i den andra (då Emil Wahlberg satte VH:s ledningsmål) men i den tredje perioden dominerade Kristianstad rejält och skapade en hel del chanser. Tills slut tvingades Calle Brattenberger (utmärkt i kväll) kapitulera. Efter sju minuter i den avslutande perioden kvitterade KIK till 1-1. Så här var sedan slutet av matchen:

Knappt sju minuter kvar av ordinarie tid. Fördel Kristianstad både vad gäller spel och chanser i tredje perioden. Vimmerby har svårt att etablera tryck i anfallszonen, men har i alla fall hållit ihop laget bättre i mittzon de senaste minuterna.

Kristianstads spelövertag ger resultat. Med tre och en halv minut kvar att spela gör hemmalaget 2-1. Inte alls orättvist.

23 sekunder efter ledningsmålet kommer matchens första utvisning. Det är VH:s Eric Johansson som åker ut för armbågstackling. Bara nio sekunder senare åker hemmalagets Pontus Palmquist ut för hakning. Mindre än tre minuter kvar nu.

VH tar ut Calle Brattenberger med en och en halv minut kvar. Spel 5 mot 4 nu.

Emil Georgsson gör 2-2 efter 58.39, då Vimmerby spelar 6 mot 5.

Nu börjar overtime.

Jens Svensson och Jocke Hedblad går loss på varandra och drar på sig 2+2 vardera för roughing.

Drygt två minuter kvar av overtime.

Med drygt en minut kvar av förlängningen avgör Peter Rooth för hemmalaget. Kristianstad bättre i förlängningen, så det är inte mycket att säga om.

Starkt av Vimmerby att resa sig i slutet och kunna åka hem med en poäng från seriesegrarna av F-seriens borg. Poäng för tredje matchen i rad, med andra ord.

Kristianstads IK-Vimmerby Hockey 3-2 (0-0, 0-1, 2-1, 1-0)
0-1 (35.16) Emil Wahlberg (Björn Jonasson, Jim Nordh)
1-1 (47.13) Marcus Waldehagen (Viktor Sundström, Pontus Palmqvist)
2-1 (56.30) Jens Svensson (Jesper Wärvik, Fredrik Hansson)
2-2 (58.39) Emil Georgsson (Martin Modigs, Christian Widéen)
3-2 (63.48) Peter Rooth (Viktor Sundström, Fredrik Hansson)

Skott: 33-29 (9-9, 8-12, 10-8, 6-0).
Utvisningar, Kristiandstad: 3x2 min. Vimmerby: 3x2 min.