Grattis till divison 1-platsen Västervik!

Av hela mitt VH-hjärta: Ett stort, hjärtligt och innerligt grattis till division 1-platsen, Västerviks IK!
Av rapporterna att döma så var 4-2 borta mot Grästorp i kväll inte bara ruskigt starkt, utan också ytterst välförtjänt. Ett par tveksamt bortdömda mål kompenserades av några bjudningar från Grästorp och en assist av en linjeman.

Fyra omgångar återstår visserligen av Kvalserien till ettan, men VIK kan redan nu börja förbereda sig inför division 1-säsongen, som drar igång i september.
Laget har tolv pinnar (full pott) och tio plusmål. Dessutom har man Hammarö hemma på söndag och kommer efter den matchen att stå på 15 poäng och typ 16-17 plusmål. Samtidigt möts fyran Grums (fyra poäng) och trean Gislaved (sex poäng). Det här är så mycket i hamn, som det bara kan bli!

GSK och GIK får nu slåss om den andra division 1-platsen bakom Västervik. Grästorp borde verkligen klara av det. Av det jag har sett av lagen under den gångna säsongen, så håller jag Grästorp som ett klart bättre lag än Gislaved.

Måtte nu alla förbundsgudarna vara med oss, så att de inte får för sig att placera Vimmerby och Västervik i olika serier. Detta kommer vara helt avhängt på hur det går i Kvalserien till Allsvenskan. Om jag får spekulera lite, så tror jag ändå så här:
- Om båda de nuvarande allsvenskan lagen, Borås och Sundsvall, klarar sig kvar, så kommer Västervik ersätta Gislaved/Grästorp rakt av i division 1 E. Då placeras både VIK och VH där.
- Om ett av Blekingelagen (Kallinge, Karlskrona eller Olofström) tar den ena allsvenska platsen på Borås bekostnad, så får vi nog (med tanke på tidigare serieindelningar) hissa en liten varninsgflagga. Borås kommer ju i så fall att placeras i div 1 E. Men det mest naturliga vore då att flytta Kungälv till E och låta Vimmerby och Västervik spela i F.
- Ett annat scenario är om Nittorp börjar sprattla till i Kvalserie F till division 1 och tar en av de båda första platserna från antingen Pantern eller Kungälv. Då kommer de med all sannolikhet att placeras i E och två platser i F är därmed vikta åt VH och VIK.

Vilken division 1-säsong vi har att se fram emot. Drömmen? Sportsligt och ekonomiskt självklart tillsammans med VIK i F-serien. Det hoppas vi på. Heja Blekinge i kvalet till Allsvenskan, med andra ord.

I övrigt i kväll då? I Kvalserie F vann som väntat både Pantern och Kungälv. Skulle förvåna mycket om det inte blir dessa båda lag som tar de två platserna till ettan. Pantern toppar på tolv poäng och överlägsen målskillnad. Den ena platsen är helt vikt åt dem. Möjligtvis att Nittorp (sex poäng) kan utmana Kungälv (nio poäng) om den andra. Tyringe (tre poäng) och Varberg (noll poäng) är borta ur bilden.

Åseda IF avslutade säsongen med storseger 6-1 hemma mot Mölndal inför 122 (?!?!?!) åskådare (två assists av Andreas Lundgren), men vad hjälpte det när Sölvesborg samtidigt vann borta mot Kalmar med 8-2. Sölvesborg klart för division 2 nästa säsong och för Åseda (tvåa bakom Sölvesborg) väntar, som det ser ut nu, division 3-hockey tillsammans med bland annat Virserum och kommunkonkurrenten Lenhovda.

Ex VH:aren Johan Jönsson (som nu har passerat 100 poäng den här säsongen) och Scott Youngs Brunflo har fått upp ångan i kvalet till division 1. I kväll blev det en ny seger (3-2 inför 488 pers hemma i Klanghallen mot Njurunda) och laget toppar nu kvalserien med tre matcher kvar att spela. Om vi tror att VIK och VH kommer bjuda på tajta och pretsigefyllda derbyn nästa säsong, så är det rena bebisnivån jämfört med hur det kommer att se ut mellan Brunflo och Östersund. Här kommer framtänderna flyga.

Och ja, det blev två nya pinnar för Johan Jönsson i kväll. Ett mål och en assist. Hade gett mycket för att se Jönssons stolthet över att göra 2-1-målet assisterad av Scott "1300-NHL-matcher" Young i hans premiärmatch. Stort!


.

Kommentarer
Postat av: Anne

Filmklipp från BIK-Njurunda kommer!

2012-03-14 @ 23:41:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0