OIK med allsvenska biljetten i egna händer

Inte helt oväntad hemmaseger för formstarka Olofström mot Sundsvall i kväll. Trodde dock att Kallinge skulle knäppa Asplöven på näsan, men Haparandas stolthet avgjorde genom att göra 4-2 i sista minuten. Kan inte slutas imponera av norrbottningarna.

Gladast över kvällens resultat i Kvalserien till Allsvenskan borde Karlskrona och Borås vara. Kan man tycka vid en första anblick…

Dock är det så, att om Olofström går fullt i de tre sista omgångarna (Karlskrona borta, Borås borta och Kallinge hemma) så är man klart för Allsvenskan. Laget hamnar då på 20 poäng och bara ett lag av Karlskrona och Borås kan passera. Ja, visserligen kan Sundsvall även gå förbi på målskillnad, men den ekvationen, som innebär att allt det slår in samtidigt, är i stort sett olösbar.

OIK är superhett och har gjort 10-2 på Sundsvall och Asplöven i de två senaste matcherna. Laget har dessutom unik spetskompetens, som fullkomligt gödslar med poäng för närvarande. Varningsflagg de Luxe är härmed hissad.

Mindre het i Olofström är hemmapubliken. Hade man redan gett upp? Bara 749 personer i Stålhallen i kväll är ju ynkligt. Säsongens viktigaste match, allsvenskt motstånd, fredagsmatch, sista chansen. Puff…!

Å andra sidan: Om Karlskrona och Borås vinner sina matcher på måndag, så är deras försprång i stort sett ointagbara inför de sista två omgångarna.

Man skulle kunna säga att Kvalserien är inne i ett avgörande läge. Känns som att jag har sagt det förr?

Avslutningsvis: Brunflo, Östersund och Sundsvall tillsammans i division 1B nästa säsong. Känns som att medeltemperaturen i Norrland steg några grader.


.


Kommentarer
Postat av: Pelefant

Kanonblogg, sluta aldrig med den. Det första jag gör nör jag slår på datorn är att gå in på den här bloggen. Bra jobbat.

2012-03-31 @ 16:56:38
Postat av: Dana

Inge vidare om karlskrona och Borås klarar sig

Då är fråga om inte VIK kommer i F- serien

2012-04-01 @ 12:21:10
Postat av: Anonym

Dana:



Eller både VH och VIK flyttas till F-serien. Den som lever får se...

2012-04-02 @ 09:43:48
Postat av: Roger

Väldigt vad tyst det blivit på hemsidan och bloggen. Finns det anledning till oro? Vem blir ny ordförande sedan Modigs hoppat av? Och vad är det verkliga skälet till att han lämnar?

2012-04-05 @ 08:43:11
Postat av: Iakttagare

Det kan mycket väl bli så att Sundsvall hamnar i Div 1C. Det är redan 8 lag i 1A och 8 lag i 1B. I och med att ett lag från 1F försvinner så förskjuts hela kedjan. Mitt tips är att Sundsvall hamnar i C. Om inte förbundet gör en volt och ändrar så att både B och C spelas med 9 lag.

2012-04-05 @ 10:58:10
Postat av: Lars-Åke

bloggtorka!!!!!!!!!!

2012-04-05 @ 19:20:09
Postat av: Åsedabo

Har du farit till blåkulla eller?

Många dagar nu utan att de finns nått att läsa, eller de kanske inte händer något på ishockey fronten just nu:)

2012-04-07 @ 11:49:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0